Results 1 to 10 of 10

trans gone!!

This is a discussion on trans gone!! within the Automatic Transmission forums, part of the Drivetrain category; i just bought a 96 ws6, supercharged, headers, omni spark ingnition, wires fully built 4L60 with a stall etc. a ...

  1. #1
    Junior Member 96ws696's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    roanoke tx
    Age
    29
    Posts
    9

    silver
    1996 trans am ws6

    trans gone!!

    i just bought a 96 ws6, supercharged, headers, omni spark ingnition, wires fully built 4L60 with a stall etc. a couple days later the tranny loses third and fourth so i put a stock tranny with 80k in and month later same thing third fourth gone again. am i runnin to much power throough it or could there be something electrical or what? please help!

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    wise,va
    Posts
    3

    white/red
    99 z28/93 trans am

    ive heard alot of ppl say, as well experienced it my self that 3rd and 4th gear mess up sometimes in t56
    Last edited by Sissy4u; 03-05-2008 at 06:16 PM.

  3. #3
    Member performabuilt's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    SUGAR LOAF PA
    Posts
    489

    blue
    2000ss

    Quote Originally Posted by 96ws696 View Post
    i just bought a 96 ws6, supercharged, headers, omni spark ingnition, wires fully built 4L60 with a stall etc. a couple days later the tranny loses third and fourth so i put a stock tranny with 80k in and month later same thing third fourth gone again. am i runnin to much power throough it or could there be something electrical or what? please help!
    There could indeed be electrical issues helping with the failure or just could be a bad 3-4 set in the stock one and some failure in the built one. First thing though you have to get a working trans back in the car then check a few things out

    FREE COOLER/SHIPING, NO CORE OR CHARGE,1YR WAR, CUST TRACK VIDEOS click banner 4 website, CALL 9 AM TO 12 MIDNITE 7 DAYS OR YAHOO MESSENGER
    SALE THIS WEEK! CALL FOR DETAILS!

  4. #4
    Junior Member 96ws696's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    roanoke tx
    Age
    29
    Posts
    9

    silver
    1996 trans am ws6

    the new stock one is under warranty but i dont want to pull it if i dont have to. is there any computer work i need to do if i do replace it?

  5. #5
    Member performabuilt's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    SUGAR LOAF PA
    Posts
    489

    blue
    2000ss

    Well you just need to verify Line presure is really it and oddly clean your MAF sensor

    FREE COOLER/SHIPING, NO CORE OR CHARGE,1YR WAR, CUST TRACK VIDEOS click banner 4 website, CALL 9 AM TO 12 MIDNITE 7 DAYS OR YAHOO MESSENGER
    SALE THIS WEEK! CALL FOR DETAILS!

  6. #6
    Junior Member 96ws696's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    roanoke tx
    Age
    29
    Posts
    9

    silver
    1996 trans am ws6

    i was reading a thread about a guy losing 2nd and 3rd and someone said unhook the battery for 15 minutes and see what happens is this a possible fix if there is something electrical is wrong with it

  7. #7
    Junior Member 96ws696's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    roanoke tx
    Age
    29
    Posts
    9

    silver
    1996 trans am ws6

    and in neutral if you rev the motor a little bit you get a whining sound coming from the tranny any ideas?

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    denton,Texas
    Posts
    27
    The whinning sound could be a filter plugging...from the burned clutch material..hope this helps

  9. #9
    Junior Member griftymcgrift's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    New Jersey
    Posts
    73

    medium blue metallic
    99 Trans Am

    when i got my ta it shifted like crap. i went out, got some MAF cleaner, electrical contact cleaner, and went to work. i unhooked my battery for 15 mins, during that time i unhooked all of my plugs from the throttle body and sprayed them and took off the MAF and cleaned that. put it back together and it feels like a new tranny. i dunno if thatll help, b/c of the "gone" 3-4, but its worth a try.

  10. #10
    Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    NC
    Posts
    421

    NBM
    1998Z28

    I expect that supercharger has laid waste to your 4L60E.Again! Take my advice and go ahead and get you at least a Stage 2 Performabuilt. Running a stock 4L60E on your car would be a waste of money as it won't ever hold up.
    TSP 347 SB, TSP Stage 2.5 PRC LS6, TSP MS4, Performabuilt Stage 2 4L60E, Yank PT4000, 4.11s, Fast 90/90, FTRA Cold air intake+all the free mods, Dynatech Supermaxx Exaust System, DMH Cutouts, Hooker Catback/FTRA Tips. Tuned by RPM/Garner NC. 11.28@119

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2002 Pontiac Trans Am WS6 - A Trans Am Owner Transfuses His
    By Ed Blown Vert in forum Firebird / WS6
    Replies: 0
    Last Post: 12-02-2011, 01:22 AM
  2. 2000 Pontiac Firebird Firehawk Trans Am, T-Tops, Auto Trans
    By Handyman401 in forum Vehicles For Sale / Trade
    Replies: 0
    Last Post: 11-20-2011, 06:33 PM
  3. For Sale: mt et street radials/b&m trans cooler/tci deep trans pan
    By senicalj4579 in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 7
    Last Post: 12-10-2010, 09:34 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 09-29-2007, 07:50 AM
  5. 1999 Pontiac Trans Am SLP Performance Parts Test - Trans Slam
    By Ed Blown Vert in forum Firebird / WS6
    Replies: 0
    Last Post: 08-29-2007, 04:10 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •