Results 1 to 14 of 14

tranny problems not fixed after mount!!!

This is a discussion on tranny problems not fixed after mount!!! within the Automatic Transmission forums, part of the Drivetrain category; well guys, after all of your help and my frustration it turns out that my broken tranny mount was not ...

  1. #1
    Member 02WS6dream's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Charlotte, NC
    Age
    34
    Posts
    668

    08 Mustang GT/CS Blue
    2002 Trans Am WS6 traded

    tranny problems not fixed after mount!!!

    well guys, after all of your help and my frustration it turns out that my broken tranny mount was not the cause of my problems! I drove the car to work this morning and it repeated the shifting probs!!! My girlfriend and I had plans to drive 3 hours to see her parents and i decided to take my car to see how it would behave. Before we left, i cleaned the MAF and reset the computer hoping that would help. It is shifting very hard from 1-2 much more often now and is shifting very sluggishly from 2-3 very rarely. Also at highway speeds i noticed that if i put the pedal to the floor, it sometimes takes longer than normal to shift down to 2 and pull. Any more ideas anyone??? I've also checked plugs and they are good. Don't know if this is internal trans problem or maybe something like TPS or something acting up..Remember i've had it to the dealer twice complaining of tranny probs and twice i've been told the trans is showing no probs. Sorry my posts seem to always be really long...just trying to get you as much info as possible. Thanks for any help you can give!!!

  2. #2
    down in it 310stanger's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    nj
    Age
    35
    Posts
    10,976

    white
    90 Mustang 5.0

    as suggested before your trans probably needs a rebuild. a tranny mount may cure a clunk but its not gonna have an effect on the quality of your shifts.

  3. #3
    Blown, Stroked, & Sprayed

    Ed Blown Vert's Avatar
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    San Diego, Ca
    Posts
    50,747

    Black
    383 Procharged & N20 Vert

    I am guessing you already checked the fluid level?
    Black 1999 Blown Convertible A4
    Forged 383, ATI D-1SC
    NX MAF Kit | 222/226 .585 115
    AS Stage II 6.0L FI Heads
    Moser 9" | 3.70 | Wavetrac | 35 Spline | Vigilante 3600
    548.0 RWHP - 563.8 RWTQ - 10# - D1

    666.0 RWHP - 734.2 RWTQ - 125 Shot - P1

    Black 2009 Escalade Hybrid 4WD
    Black 2008 GMC Yukon Hybrid 4WD (Totaled)

    Black 2013 Chevy Volt (Gone)

  4. #4
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    Any chance the previous owner instailed a shift kit?
    2001 SS, Its not the car its the Driver that matters....

  5. #5
    M6 King Hot Black Trans-Am's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    WI
    Posts
    5,085
    Blog Entries
    1

    09 EclipseGT 75 Chevy 4x4
    2001 Trans-Am 13 F-XT

    Try a trans flush?

  6. #6
    Senior Member Redphoenix1998's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    San Jose
    Age
    36
    Posts
    1,897

    Red
    1998 Pontiac Trans Am

    I was thinking a shift kit as well but it sounds like a servo or a band in the tranny, maybe even the torque convertor gone bad. Sorry to hear about your headaches. TPS sensor, I highly doubt it or you would've thrown a code of some sort

  7. #7
    Member 02WS6dream's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Charlotte, NC
    Age
    34
    Posts
    668

    08 Mustang GT/CS Blue
    2002 Trans Am WS6 traded

    ok...thanks for the ideas! Yes-I had the tranny flushed when i bought the car since it was obvious it had been driven hard and then again last week with new filter and reprogram which is what dealer suggested to fix problems. No change. I have no idea if a shift kit was installed--any easy way to find out? Any additional ideas on how to diagnose this thing???

  8. #8
    down in it 310stanger's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    nj
    Age
    35
    Posts
    10,976

    white
    90 Mustang 5.0

    the torque converter is a real possibility, torque converter shudder will cause the problems you describe for sure. this happens with high mileage a lot, or when the trans has been subjected to use with a dirty fluid for long periods of time. your trans could very well have a shift kit in it as well.

  9. #9
    Member 02WS6dream's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Charlotte, NC
    Age
    34
    Posts
    668

    08 Mustang GT/CS Blue
    2002 Trans Am WS6 traded

    anyway for me to confirm or rule out the torque converter without bringing it to someone??

  10. #10
    down in it 310stanger's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    nj
    Age
    35
    Posts
    10,976

    white
    90 Mustang 5.0

    nope. the way to know is to have someone that knows automatic transmissions. and lots of times the proper way to inspect the problem is to pull the trans down and inspect the converter itself anyways. id consider taking it to a professional trans shop and have a guy that knows the 4l60e trans diag ur car. u may have to get a low mileage junkyard trans.

  11. #11
    Member 02WS6dream's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Charlotte, NC
    Age
    34
    Posts
    668

    08 Mustang GT/CS Blue
    2002 Trans Am WS6 traded

    i've found a highly recommended trans shop, and am having the car looked at wednesday. If it is a matter of replacing or rebuilding the trans, I am considering replacing it with an aftermarket remanufactured trans. that will perform and hold up better. Any suggestions??? I have seen online that there are many companies offering these. I don't take the car to the track, I just drive it to have a good time and enjoy embarrassing ricers and running against fellow ls1's and the like... So it gets driven, but not particularly abused.

  12. #12
    Member 02WS6dream's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Charlotte, NC
    Age
    34
    Posts
    668

    08 Mustang GT/CS Blue
    2002 Trans Am WS6 traded

    turns out its time for a rebuild....

  13. #13
    M6 King Hot Black Trans-Am's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    WI
    Posts
    5,085
    Blog Entries
    1

    09 EclipseGT 75 Chevy 4x4
    2001 Trans-Am 13 F-XT

    Sucks to be you! Have a few and you'll feel better.

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    New Hampshire
    Posts
    23

    Silver
    1998 Trans AM WS6

    look for a used tranny thats probably the cheapest way out. I bought a 2001 4l60e tranny with 10k miles for $250 and paid someone $100 to put it in

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Tranny mount
    By bennetta in forum Manual Transmission
    Replies: 15
    Last Post: 03-21-2010, 02:57 PM
  2. New Tranny Mount.
    By Anthracis in forum Automatic Transmission
    Replies: 23
    Last Post: 06-01-2007, 08:59 PM
  3. Need a good T56 (LS1) Stock Tranny mount & Torque arm mount..
    By 1slosnake in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 2
    Last Post: 06-19-2006, 04:04 PM
  4. Need a good T56 (LS1) Stock Tranny mount & Torque arm mount..
    By 1slosnake in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 1
    Last Post: 06-13-2006, 06:24 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •