Results 1 to 11 of 11

Tranny click - need help

This is a discussion on Tranny click - need help within the Automatic Transmission forums, part of the Drivetrain category; Hi all, I have 2000 SS camaro with 102k miles, automatic transmission. I've never had it worked on other than ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    texas
    Age
    39
    Posts
    25

    artic white
    2000 SS LS1

    Exclamation Tranny click - need help

    Hi all,
    I have 2000 SS camaro with 102k miles, automatic transmission. I've never had it worked on other than regular maintenance.

    I've recently noticed some clicking coming from under the car. At first I thought the rear end or u-joint, but i think i've narrowed it down to the trans area.

    Here is whats going on: If i go from reverse to park or vise versa, the car will click, once.(sometimes it doesn't click but its becoming more frequent) Also if I'm at a stop it will sometimes click.(always just one click)Sometimes if I ease from a stop then get on the throttle it will click, and when i let off it will click again.

    I don't know much about transmissions so any help would be great.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    texas
    Age
    39
    Posts
    25

    artic white
    2000 SS LS1

    I would also like to say that when shifting into second it will click if under a good load. I don't think 2nd gear has anything to do with it but I believe its the force or stress thats causing the click.

    Maybe a lose mount or mounting bolt?

  3. #3
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    i'm havin a similar issue. . . had the car on the lift this w/e and couldnt really narrow it down yet. i had my tranny rebuilt about 10,000 miles ago and have had a very slight leak at the tail of the tranny since. i believe the issue is there, in tail . . . hope someone has more input because we could both have the same cause.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    texas
    Age
    39
    Posts
    25

    artic white
    2000 SS LS1

    Now that you mention it, mine had some fluid at the tail end of tranny. I didn't think much of it considering the miles and I previously had a leaky oil filter. I'll double check when i can to see what type of fluid it is.

  5. #5
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    ya i would . . . im gonna have my dads friend, who is really good with driveshafts and trannies, look at it and see what he thinks. id hate to go thru the pain in the ass of pullin the tail off the tranny, and then it only be something driveshaft related.

  6. #6
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    bump. . . anyone have a similar issue?

  7. #7
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    talked to my brother in law today and he said his 96 ss impala did the same thing. but never had any further problems with it. its gotta be a sorda common "wear" problem

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    texas
    Age
    39
    Posts
    25

    artic white
    2000 SS LS1

    I brought mine to a tranny shop today for a checkup. They notice that the bushing in the rear housing is lose which prolly has something to do with the fluid leak in that area, but not sure if thats causing the click. It could possible be a U-joint but we wont know untill they take the drive shaft off and move the u-joints around by hand.

    GULLETT17, when you had ur tranny rebuild, did they rebuild the rear housing also? Is there slack in yours where the forward yoke goes into the rear housing?

  9. #9
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    Quote Originally Posted by 2kSSnTX View Post
    I brought mine to a tranny shop today for a checkup. They notice that the bushing in the rear housing is lose which prolly has something to do with the fluid leak in that area, but not sure if thats causing the click. It could possible be a U-joint but we wont know untill they take the drive shaft off and move the u-joints around by hand.

    GULLETT17, when you had ur tranny rebuild, did they rebuild the rear housing also? Is there slack in yours where the forward yoke goes into the rear housing?
    i dont think they did . . which sucks because i believe that is what caused the initial prob since low fluid was what prob caused other the other issues.
    well thats the thing. . . i cant see much slack

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    texas
    Age
    39
    Posts
    25

    artic white
    2000 SS LS1

    Well mine has maybe 1/8" of play in it. Wednesday they will replace the bushings in the rear housing and while the shaft is off i'll get'm to replace the u-joints too, they are cheap enough. I'll keep you posted on how it turns out.

  11. #11
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    Quote Originally Posted by 2kSSnTX View Post
    Well mine has maybe 1/8" of play in it. Wednesday they will replace the bushings in the rear housing and while the shaft is off i'll get'm to replace the u-joints too, they are cheap enough. I'll keep you posted on how it turns out.
    yeah, definately let me know, because thats what i'm thinkin it has to be on mine too!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. I bet you won't click just once...
    By allbaugh_04 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 10
    Last Post: 09-09-2013, 03:45 AM
  2. Hazard Problem (Click, Click, Click) but no light
    By Player87 in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 05-31-2007, 07:37 PM
  3. Click
    By FuxOnTheFirstDate in forum Almost Anything Goes
    Replies: 9
    Last Post: 07-17-2006, 10:24 AM
  4. TBI Bashers Click Here
    By bww3588 in forum General Help
    Replies: 0
    Last Post: 12-05-2005, 08:07 PM
  5. Click Here To See
    By OneBadZ in forum Appearance Section
    Replies: 13
    Last Post: 11-22-2005, 01:16 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •