Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 22

My car wont go into o/d

This is a discussion on My car wont go into o/d within the Automatic Transmission forums, part of the Drivetrain category; this started a few days ago. I left from work and my car would not change into o/d. If I ...

  1. #1
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    My car wont go into o/d

    this started a few days ago. I left from work and my car would not change into o/d. If I pulled it down into 1 or 2 it wouldnt go there either. Got it home ckecked the fluid and it showed low so I put some in and it started working normal for a day. Then it started it again. So I thought well it must have been really low (no leaks that I can see) so I put some more fluid in and it started working fine. That lasted a day and its doing it again. I checked the fluid level and it shows full. Any ideas what could be wrong ? Also its sluggish on take off.

  2. #2
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    still need help

  3. #3
    Junior Member xtremetrans's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Los Angeles
    Posts
    22

    Blue
    1995 Camaro

    What is the fluid condition? When you drive it in o/d does it shift or stay in one gear? How is your 1-2 shift?
    Last edited by xtremetrans; 01-30-2008 at 10:36 PM.

  4. #4
    Member 2fast2blegal's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    San Antonio
    Posts
    828

    pewter
    2002 Trans Am

    our cars have O/D????

  5. #5
    Senior Member bills98ta's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    St Thomas, PA
    Posts
    5,047

    White
    1998 Trans Am

    Sounds like a trip to the tranny shop... I had a simular situation, and found that the sprag broke... Don't really know what it is, but I know I needed it !

  6. #6
    Senior Member bills98ta's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    St Thomas, PA
    Posts
    5,047

    White
    1998 Trans Am

    Mine would pull out in higher a higher gear and stay there, unless I backed up a little, then would shift up, more normal. But, that didn't last long either...

  7. #7
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    Quote Originally Posted by xtremetrans View Post
    What is the fluid condition? When you drive it in o/d does it shift or stay in one gear? How is your 1-2 shift?

    sometimes the 1,2 shift works sometimes it doesnt. when in o/d it stays in 3rd. today its working fine but now the fluid level is past full

  8. #8
    Just me Y2KPewterSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Broken Arrow, OK
    Age
    42
    Posts
    23,353

    Pewter metallic
    2000 Camaro SS

    Time for a tranny shop visit Randy. Might PM Performabuilt to get some more tech help, but your going to need to get it fixed. Its only going to get worse the more driving you do on it.
    CCW SP 500s 18x10 275/35 18x11 295/35
    SLP CME with GMMG style catback
    Painted manta stripe

    Quote Originally Posted by konigandy6 View Post
    I'd rather be bi than full homo!!!!

  9. #9
    Visualize°Design°Create SSwt00SS's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    9,287

    '12 Silver SS 1SS
    '00 Black SS #8617

    could have a stuck (failed) internal shift sylinoid...

    scan it at Auto Zone and see if any codes pop up...

  10. #10
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    Quote Originally Posted by SSwt00SS View Post
    could have a stuck (failed) internal shift sylinoid...

    scan it at Auto Zone and see if any codes pop up...

    I went there today............they said unless the check engine light is on their scannner wont pick up any code

  11. #11
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    Quote Originally Posted by Y2KPewterSS View Post
    Time for a tranny shop visit Randy. Might PM Performabuilt to get some more tech help, but your going to need to get it fixed. Its only going to get worse the more driving you do on it.

    yes I talked with Performabuilt and he said this...............
    Sounds like you are setting limp mode, Possibly some electrical issue , You need to have the car scanned and avoid driving it till you do as much as possible, Driving around in limp mode (allways iN 3RD gear) is rough on the 3-4 clutches around town and the issue you have could become a big one when likley right now its a simple fix

  12. #12
    Just me Y2KPewterSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Broken Arrow, OK
    Age
    42
    Posts
    23,353

    Pewter metallic
    2000 Camaro SS

    I was on the right track

  13. #13
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    Quote Originally Posted by Y2KPewterSS View Post
    I was on the right track
    yes you were on track, you always have good info/tips...............
    since I am on the verge of bankrupcy I might just do I mega burnout and go out in a blaze of glory

  14. #14
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    Quote Originally Posted by Y2KPewterSS View Post
    I was on the right track

    have u ever seen a clogged up filter make one act this way ?

  15. #15
    O U 8 1 2 Spaz's Avatar
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    over here...
    Age
    39
    Posts
    25,692

    []D [] []V[] []D
    1999 trans am

    sounds like a broken band...

  16. #16
    Junior Member Bigjohn366's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    topeka kansas
    Posts
    23

    red
    ls? that is the answer

    or tp sensor it basiclly acts like your kick down cable which controls weather or not its a good idea to down shift or up shift

  17. #17
    Junior Member xtremetrans's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Los Angeles
    Posts
    22

    Blue
    1995 Camaro

    If I were you I would take it to the nearest aamco and have them check it, they are advertising free inspection .

  18. #18
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    car drove normal again today.............I am changing the filter/fluid tomorrow before I take it somewhere

    how much fluid will it hold ? Isnt there a write-up somewhere on filter replacement ?

  19. #19
    Junior Member Bigjohn366's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    topeka kansas
    Posts
    23

    red
    ls? that is the answer

    thats bs my s10 had a t/b code and it wasnt makeing the ses light come on ,

  20. #20
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    the car drove normal again today...............maybe the burnout gods will not get it after all lol

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: car wont start and now gauges wont work!
    By AB'sLs1 in forum General Help
    Replies: 52
    Last Post: 04-20-2013, 09:54 PM
  2. Help: car wont go?
    By FMR_TransAm in forum General Help
    Replies: 13
    Last Post: 04-17-2012, 08:21 PM
  3. T56 wont go into 3rd or 4th
    By mw98transam in forum Manual Transmission
    Replies: 5
    Last Post: 06-02-2010, 04:09 PM
  4. Help!!! Wont Run...
    By stroked96 in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 09-16-2006, 04:40 PM
  5. SLP Air-Box lid wont fit?
    By GlowStickgl in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 01-11-2006, 11:41 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •