Results 1 to 13 of 13

A4 not shifting

This is a discussion on A4 not shifting within the Automatic Transmission forums, part of the Drivetrain category; Trans wont shift. 4L60E Every gear is drive (not revese) Fluid is good. ANY HELP IS NEEDED....

  1. #1
    Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    NC
    Posts
    258

    mystic
    95 LS, yes it says LS

    A4 not shifting

    Trans wont shift. 4L60E Every gear is drive (not revese) Fluid is good. ANY HELP IS NEEDED.

  2. #2
    Slower Than a 3rd Gen juiced99ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cape Coral, FL
    Age
    33
    Posts
    3,097

    Mystic Teal
    99 Trans Am & 01 CBR 929

    need more info.. does the car drive just fine and won't go into park, neutral, reverse, ect?? maybe something as simple as a broken shift cable..
    Alright... I'm starting it now. Try not to piss yourself.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    NC
    Posts
    258

    mystic
    95 LS, yes it says LS

    Every letter and number on the shift pattern you put the shifterin is like D1.

  4. #4
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    man, still need some more info. I have a next to nothing clue of what your talking about.

  5. #5
    Member performabuilt's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    SUGAR LOAF PA
    Posts
    489

    blue
    2000ss

    Im assuming what you actually mean is the all the forward positions are 3rd gear , starts in third ends in third and that park, reverse.neutral are normal ,
    This would be and electronics failure ,It could be anything from a failed solinod to the harness being disconected from transmission ,
    First I would check just that the harness make sure its plugged into trans , next check fuse box for blown fuses , It you find both are ok have car scanned at a transmisions hop or I beleave auto zone does this also , Be sure and have them give you the code numbers not just tell you what they mean ,
    If available at a local transmission shop ask them if they have a shafer shifter , they will know what it is , Have them hook it up and withn this tool they can eliminate transmisions electronics and you will know its a vehical elctronics issue .
    If you get those codes send them to us and we will try and help you out .
    thanks
    Last edited by mrr23; 11-26-2006 at 06:11 PM. Reason: removed link to website. contact ed blown vert for sponsor information.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    NC
    Posts
    258

    mystic
    95 LS, yes it says LS

    Thanks for the help!!!! It ended up being the cable.

  7. #7
    Slower Than a 3rd Gen juiced99ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cape Coral, FL
    Age
    33
    Posts
    3,097

    Mystic Teal
    99 Trans Am & 01 CBR 929

    hell yeah!! everyone give juiced some props! lol

  8. #8
    Slower Than a 3rd Gen juiced99ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cape Coral, FL
    Age
    33
    Posts
    3,097

    Mystic Teal
    99 Trans Am & 01 CBR 929

    now vote to make me a mod lol

  9. #9
    Member performabuilt's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    SUGAR LOAF PA
    Posts
    489

    blue
    2000ss

    Some times we all assume , the worst , but then I did say provided park reverse and neutral are working ok and I would say they were not lol , anyway glad it was something simple ,
    Last edited by mrr23; 11-26-2006 at 06:10 PM. Reason: removed link to website. contact ed blown vert for sponsor information.

  10. #10
    Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    NC
    Posts
    258

    mystic
    95 LS, yes it says LS

    Quote Originally Posted by juiced99ws6 View Post
    hell yeah!! everyone give juiced some props! lol
    Easy. that didn't work. It fixed half of it. Now the trans still won't go in park. Sometimes it will stay in drive sometimes in reverse. Nutral might go in but most of the time you have to go to D1 to get it in nutral. Any more help is needed.

  11. #11
    Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    NC
    Posts
    258

    mystic
    95 LS, yes it says LS

    Need to know if the cable is adjustable, if so, where.

  12. #12
    Slower Than a 3rd Gen juiced99ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cape Coral, FL
    Age
    33
    Posts
    3,097

    Mystic Teal
    99 Trans Am & 01 CBR 929

    mine did the same thing your describing now and did get adjusted.. let us know what fixes it

  13. #13
    Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    NC
    Posts
    258

    mystic
    95 LS, yes it says LS

    PAIN IN MY ACE. Got the cable adjusted. Only took tree days to find the adjustment on it. I get my car back friday. It will be the first time in two years that I get to drive it. Thanks for all the info!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. not shifting
    By 346ci in forum Automatic Transmission
    Replies: 16
    Last Post: 05-29-2014, 03:17 PM
  2. 05 and 06 shifting
    By 06goat60 in forum GTO
    Replies: 7
    Last Post: 09-07-2008, 05:01 PM
  3. Shifting
    By 01ws6er in forum Drag Racing
    Replies: 21
    Last Post: 03-19-2008, 07:31 AM
  4. Shifting
    By TopForm11 in forum Automatic Transmission
    Replies: 1
    Last Post: 03-14-2008, 02:51 PM
  5. Shifting help!!!!
    By clg82 in forum Automatic Transmission
    Replies: 2
    Last Post: 12-28-2007, 02:07 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •