Results 1 to 5 of 5

1st to second gear slipping

This is a discussion on 1st to second gear slipping within the Automatic Transmission forums, part of the Drivetrain category; Months and months ago my trans started to slip from first to second. Eventually i wasnt able to accelerate completely, ...

  1. #1
    Pontiac Addict 01RaptorTA's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Northern Indiana
    Age
    29
    Posts
    3,296

    Black on black
    2003 Bonneville SSEi S/C

    1st to second gear slipping

    Months and months ago my trans started to slip from first to second. Eventually i wasnt able to accelerate completely, i had to let off the gas to get it to skip second gear and go into 3rd. Well i ended up blowing that transmission. So i bought a new one from AFS Transmission out of Traverse city. Good guys. I bought a 4l60E with a 3000 stall converter to match and a summit cooler. Heres my problem. First day the trans was great. Everything was as it should. Second day i started to notice a slip between first and second again. Sure enough, days later, im back where i started. The transmission is throwing a "P0752 Shift Solenoid A Stuck On" code. It wasnt throwing that code until i put the new transmission in. I had a professional install the trans, and i have no doubt in the new transmission since my stock one was doing the same shit. Anyone have any ideas? Thanks in advance.

  2. #2
    I lika da Chevy's LETHALxLS1's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    USA
    Posts
    5,328

    BLACK
    Z/28 LS1

    This is the main problem with buying a tranny one place and then getting another guy to do the install-its like pissing in the wind alot of times. I got lucky-a tranny shop in my town builds 4l60's for 700+HP and gaurantees them for 3 years-even if you race.

  3. #3
    Pontiac Addict 01RaptorTA's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Northern Indiana
    Age
    29
    Posts
    3,296

    Black on black
    2003 Bonneville SSEi S/C

    Quote Originally Posted by LETHALxLS1 View Post
    This is the main problem with buying a tranny one place and then getting another guy to do the install-its like pissing in the wind alot of times. I got lucky-a tranny shop in my town builds 4l60's for 700+HP and gaurantees them for 3 years-even if you race.
    Right, but like i said though, it was doing it with my stock trans. Since it happened before the install, this leads me to believe its something outside the trans. Aside from the original problem, this new trans is rock solid. I was very impressed the first day i had it out. I didnt beat on it, but it was the first time in almost 8 months i could actually hold down the gas through all the gears lol.

  4. #4
    I lika da Chevy's LETHALxLS1's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    USA
    Posts
    5,328

    BLACK
    Z/28 LS1

    Quote Originally Posted by 01RaptorTA View Post
    Right, but like i said though, it was doing it with my stock trans. Since it happened before the install, this leads me to believe its something outside the trans. Aside from the original problem, this new trans is rock solid. I was very impressed the first day i had it out. I didnt beat on it, but it was the first time in almost 8 months i could actually hold down the gas through all the gears lol.
    Sorry man-I somehow misunderstood. Have you figured anything out? Can the guy that installed it not determine what may be wrong? I would disconnect the battery for 10 minutes-then reconnect to clear the cpu. Worth a shot just to see what happens. If nothing put a new selonoid in it-should only have to drop the pan to do that.

  5. #5
    Pontiac Addict 01RaptorTA's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Northern Indiana
    Age
    29
    Posts
    3,296

    Black on black
    2003 Bonneville SSEi S/C

    It's cool dude. I havnt figured anything out yet. I reset the comp already to clear a misfire code, so that's been done. I figured it was a solenoid but how could a solenoid go bad after only 60k the first time, and 24 hours the second time? I've called the remanufacturer and left message, but havn't gotten anything back yet. I want to make sure this isnt a common problem he can quickly resolve instead of having my mechanic rip it all apart and diagnose ya know?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. OD Slipping
    By excrider121 in forum Automatic Transmission
    Replies: 6
    Last Post: 03-28-2011, 11:40 AM
  2. slipping while in OD
    By Z28boy2000 in forum Automatic Transmission
    Replies: 6
    Last Post: 11-07-2009, 08:59 PM
  3. car slipping out of First gear! help!
    By AntsSilverC5 in forum Manual Transmission
    Replies: 10
    Last Post: 05-24-2007, 12:13 AM
  4. 2nd gear slipping, car takes off in 1st when put in 2nd
    By Angry in forum Automatic Transmission
    Replies: 1
    Last Post: 03-01-2007, 04:05 PM
  5. A4 slipping into 2nd gear
    By sg5492 in forum Automatic Transmission
    Replies: 1
    Last Post: 09-10-2006, 04:09 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •