Results 1 to 6 of 6

starter troubles

This is a discussion on starter troubles within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; My 2000 Trans Am has gone though 2 starters in 3 months. 1st one lasted 6 starts and the last ...

  1. #1
    Knight of Chaos xzaero0's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Nebraska
    Age
    37
    Posts
    468

    Black
    2000 Trans Am

    starter troubles

    My 2000 Trans Am has gone though 2 starters in 3 months. 1st one lasted 6 starts and the last one maybe 40. Dealership installed. Anyone had troubles like this? Recently only fair weather drive.
    www.fquick.com/xzaero0

    SLP lid K&N Slp underdrive pulley Mizierre EWP 180 stat American Racing Coated longtubes 3" dual exhaust x pipe LM2s 2.5 over axle UMI SFCs LCA and relocation brackets UMI torque arm and relocation bracket Moser 9" 3.70 gears Tuned, LS6 intake Ported TB

  2. #2
    Member RichWS6's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Tucson AZ
    Posts
    173

    Black
    2001 Pontiac Trans am WS6

    starter troubles

    sounds like a starter relay to me, might be sticking keeping the starter engaged

  3. #3
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    That's not a normal problem... almost has to be something else going on.

  4. #4
    Former Mopar Man 2002ssslp's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Branchville, NJ
    Posts
    3,111

    Silver & Blue
    02 Camaro SS, 04 GTO

    Make sure your ring gear is not chewed up as well.
    My ride is a 2002 Camaro SS SLP #3296 with 30k, LTH, 3" Y, CME, Frost tune, K&N, ported TB, Blackwing lid, Bellows, MSD, Denso Iridium, and 85mm MAF, Bilsteins, Eibach springs, SLP strut brace, Adj. Panhard, TA Girdle, UMI, Pro 5.0, Nitto NT555
    My wife has a 2004 GTO with the rare SAP, 18" wheels, K&N Cold Air System, MSD, Ported TB, Frost tune, Denso Iridium, Flowmaster cat-back, 3200 Yank, 75k

  5. #5
    Junior Member wraith23's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Maryland
    Posts
    37

    Black
    2000 Trans Am

    make sure they are using NEW starters. My experience with remans are they crap. Then I would say check the starter relay
    2000 Jet Black M6 Trans Am aka Kitte:
    SLP lid, cai kit, smooth bellows; Hawks HPS pads/slotted rotors; Centerforce D7X street/strip clutch; DDM HID conversion; Black w/ metal lip C5 Z06 replica 17x9.5 rims; free ram air mod; Bilstein HD shocks; LTs and ORY; Magnaflow quadtip catback

  6. #6
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    a sign of bad fly/flex wheel is chewed up starters...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ABS troubles
    By spyhunt3r in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 10-01-2013, 07:51 PM
  2. Help: Transmission Troubles!
    By manarth5103 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 04-27-2011, 06:30 PM
  3. headlight troubles
    By JROBINSON1016 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 5
    Last Post: 03-19-2011, 08:39 PM
  4. 02' Sensor Troubles
    By wchorny in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 07-16-2006, 10:50 AM
  5. t-top troubles...
    By delinquent543 in forum Firebird / WS6
    Replies: 15
    Last Post: 11-09-2005, 05:11 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •