Results 1 to 8 of 8

it is the starter right?

This is a discussion on it is the starter right? within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; I just put a new bat. in last month, and now it wont turn over. make's a clicking sound like ...

  1. #1
    Junior Member jondev's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    kentucky
    Posts
    8

    green-blue
    1999 Transam

    it is the starter right?

    I just put a new bat. in last month, and now it wont turn over. make's a clicking sound like the ign. but no turn over. that is the starter right??
    It has power, and the fuel pump is turning. I also replaced the stater and ign. relays..

  2. #2
    Senior Member Too Fast's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Indianapolis
    Age
    54
    Posts
    5,170

    Black
    2000 WS6 6spd Hooker LT

    Yes sounds like it. Try hitting the starter with a hammer while the key is in crank mode, if it starts that way yeah starter for sure. Good luck. A corroded connection at the battery will do this also.

  3. #3
    Junior Member jondev's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    kentucky
    Posts
    8

    green-blue
    1999 Transam

    cool thanks.

  4. #4
    MANWHORE TEAM suede's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Your Mom's Bedroom
    Posts
    4,548

    Negro
    2000 Trans Am WS.6

    Mine is doing this currently too but my temporary fix is if it does it, just hold the key turned over, like so it should be turning over, as if you were warming somthing with the juice goin through it, then let off and hit it just as soon as you let off, and mine will usually fire then, sometimes it may take a couple times, but i dont know what is truely wrong with it, i just have a solution to my problem

  5. #5
    Junior Member jondev's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    kentucky
    Posts
    8

    green-blue
    1999 Transam

    Still doing it with a new starter on???
    ?

    this is becomeing a headach. I charged the new bat. put new starter relay/ign relay and a starter on it when i turn the key, ( I have power) it just clickclickclickclicks ( which i think it is the starter i just dont have no one to turn it over while i see where it is comeing from), and of corse the alarm is cherping and the anti-thef is kicking on and off???

    is there anyway to unplug all the stuff so i can try and get the car started?

    other then takeing the fuse out of the speaker for the alarm?

    or maybe is it something in the anti theft system that is keeping it from turning over?

    I did have some problems about 6 months ago about the security light staying on, but i just read the sticky on the VATS system and i'm going to try the resistor bypass.

    I last fired it up about ?? a month ago when i put the new bat. in, and took it for a little road test. then came home and parked it then a week later it wouldn't turn over.

    Any idea's how i can turn this bird over and fly?

  6. #6
    15 sec. Oh yeah, its fast UTVols98's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Forest Lake, MN
    Age
    38
    Posts
    488

    maroon
    2000 Z28

    Corrosion on the battery or bad connection.

  7. #7
    Junior Member jondev's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    kentucky
    Posts
    8

    green-blue
    1999 Transam

    i'm going to test the bat, and the wires going to the starter tom.

  8. #8
    Senior Member Too Fast's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Indianapolis
    Age
    54
    Posts
    5,170

    Black
    2000 WS6 6spd Hooker LT

    Quote Originally Posted by jondev View Post
    i'm going to test the bat, and the wires going to the starter tom.
    This is a good place to start. Even tho it is a new battery, it could be bad and your connections all need to be good also. You did check both connections at the battery, right? This is a good place for corrosion to form.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Starter Help (I think...)
    By T/A Syco in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 04-17-2007, 08:06 AM
  2. WTB....starter
    By 1tonzr2 in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 0
    Last Post: 03-11-2007, 08:02 PM
  3. Starter Going Bad.. HELP
    By LS1_WS6_TransAm in forum Firebird / WS6
    Replies: 2
    Last Post: 01-15-2007, 12:51 AM
  4. Bad Starter??
    By Wikid NaSSty in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 09-25-2006, 10:59 PM
  5. Does this mean I need a new starter?
    By AKIRA in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 08-12-2005, 09:37 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •