Results 1 to 7 of 7

Started my LT install

This is a discussion on Started my LT install within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; So I started my LT header install this weekend, its going pretty good so far, have everything out including EGR, ...

  1. #1
    Member lsgunner28's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Johnstown Pa.
    Posts
    237

    Medium Red Metallic
    2000 Camaro Z28

    Started my LT install

    So I started my LT header install this weekend, its going pretty good so far, have everything out including EGR, AIR, and Alt. just working on the motor mounts now.
    Anyone have any tips for re-installing everything?
    thanks
    2000 Z28 M6 125,XXX: SLP lid, K&N, 10.4mm Taylor plug wires, Frost Tune, P&P TB, NGK Iridium plugs, Magnaflow Cat back, BMR SFC's and tower brace, TSP LT's and ORY, LS6 intake, MAC Girdle, UMI LCA's and Panhard, LS7 Clutch Kit, so far..

  2. #2
    Member blackbird0230's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Colorado
    Posts
    828

    Black
    2002 Trans am WS6 pkg

    With the motor mounts. You have to take off the base that's attached to the kmember. Once youre passed that and the headers are in; make sure you thread in by hand all the bolts to the motor mount while everything is loose.
    Don't be like me and get 6 of the 8 bolts in and the last two holes won't align so you'd have to undo everything and redo it all over.

    Any other questions let me know. I went through it last weekend

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    texas
    Posts
    1,621

    silver
    2000 formula

    header install in pics

    sum nice pics

  4. #4
    Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Manitoba
    Posts
    139

    blue
    1998 Trans Am ls1

    Quote Originally Posted by blackbird0230 View Post
    With the motor mounts. You have to take off the base that's attached to the kmember. Once youre passed that and the headers are in; make sure you thread in by hand all the bolts to the motor mount while everything is loose.
    Don't be like me and get 6 of the 8 bolts in and the last two holes won't align so you'd have to undo everything and redo it all over.

    Any other questions let me know. I went through it last weekend
    got a question i want to verify, why would you have to take off the pedastal mount attached to the k-member. Just curious, iam doing mine right now and i didnt take them off??? Once the 4 bolts are pulled from the motor the clamshell should slide right out

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    texas
    Posts
    1,621

    silver
    2000 formula

    what ever works

  6. #6
    Member lsgunner28's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Johnstown Pa.
    Posts
    237

    Medium Red Metallic
    2000 Camaro Z28

    Did you guys put the passenger side mount in before or after the header? I cant find any way to slide them in with the header in..

  7. #7
    Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Manitoba
    Posts
    139

    blue
    1998 Trans Am ls1

    Quote Originally Posted by lsgunner28 View Post
    Did you guys put the passenger side mount in before or after the header? I cant find any way to slide them in with the header in..
    with the header out, i dont see any other way to do it, alt and air comp and bracket moved forward, gave me much more room, u-joint socket with extensions really hepled too, damn its tight in there. i just finished the mount install for both sides tonight, all went suprisingly well! its not all that bad

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. How to Get Started in 3 Gun
    By Ed Blown Vert in forum Gun's & Ammo
    Replies: 0
    Last Post: 09-29-2011, 02:50 AM
  2. Started install of ZEX
    By jambofla in forum Nitrous
    Replies: 2
    Last Post: 05-15-2009, 05:30 AM
  3. Started Pacesetter Install
    By nc2k2z28 in forum External Engine
    Replies: 17
    Last Post: 07-09-2008, 02:17 AM
  4. Started my new top install today!!!
    By shawn84&92 in forum Convertible
    Replies: 10
    Last Post: 04-07-2008, 10:12 AM
  5. Started the Heads/Cam install today.
    By juiced99ws6 in forum Internal Engine
    Replies: 84
    Last Post: 04-24-2007, 05:23 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •