Results 1 to 1 of 1

Possible Problems

This is a discussion on Possible Problems within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; I am looking at an ls6 manifold w/out egr provisions to put on my 99 TA. From what I have ...

  1. #1
    My Last Name is a Drink! Martini2's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Converse, TX
    Age
    36
    Posts
    27

    Red
    1999 Trans Am

    Question Possible Problems

    I am looking at an ls6 manifold w/out egr provisions to put on my 99 TA. From what I have found in my searching is that I have an MTI B1 cam. Does anyone see any potential problems with taking off the egr setup on my car with that cam. I know that I will have to get the car tuned afterwards, but I have heard that on some yrs that it was a nightmare after removing the egr with the stock cam, but not so bad with an aftermarket cam. I am also going to be installing lt's and ory to help that cam breath, b/c the previous owner thought it wise to install this cam, but not do anything else to help the cam perform to it potential. Also, the intake I am looking at comes with the LS1 style TB, fuel rails, and injectors. This is a setup ready to drop in. What are the differences between LS1 and LS6 injectors?

    Also if anyone can help me confirm the cam "is" a B1, the number on the cam are:
    X5339
    3769R/3769R
    HR114+4

    and if the specs for that cam are: 221/221 w/ .558/.558 w/ 114 LSA

    Or should I just go with a Fast 92/92. Thought I didn't really want to spend that much.
    Last edited by Martini2; 06-17-2008 at 11:09 PM.
    99 Trans Am, LS1/6MT, MTI B1 cam, Lid, cat back, LS7 clutch/flywheel, Short Shifter, LT's, ORY.


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: 97 LT1 problems
    By james78657 in forum LT1
    Replies: 18
    Last Post: 01-20-2012, 10:30 AM
  2. Help: 62.9i problems
    By trooperrunner in forum Stereo and Electronics
    Replies: 1
    Last Post: 08-12-2009, 04:08 PM
  3. problems with my 66 g.t.o. (help)
    By 05gtoautoX in forum GTO
    Replies: 6
    Last Post: 07-11-2006, 04:49 AM
  4. Site problems or my problems?
    By oneBADDz in forum Request and Feedback
    Replies: 2
    Last Post: 04-03-2006, 07:26 PM
  5. A/C problems.
    By gnomee in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 03-14-2006, 07:13 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •