Results 1 to 3 of 3

Pacesetter Long Tube Install, O2 sensor problems!!

This is a discussion on Pacesetter Long Tube Install, O2 sensor problems!! within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hey guys! I've just installed a set of pacesetter long tube headers for my 2000 ws6 with ORY and i ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Alberta
    Posts
    71

    dark blue
    2000 pontiac trans am ws6

    Pacesetter Long Tube Install, O2 sensor problems!!

    Hey guys!

    I've just installed a set of pacesetter long tube headers for my 2000 ws6 with ORY and i did extend the front o2 sensors to fit the 2 fittings, but now what do i do with the back, i get codes p140 and p160 indicating bank 1 sensor 2 non active bank 2 sensor 2 non active, i left them hanging (zipped tied) to chassis. and when i took them completely out i get the same code reading, and btw i do have obd 2 reading so i can delete at any time but it comes back on shortly....what is the cure to this if anyone is facing the same problem as me, any help will be much welcomed!! Thanks!!

  2. #2
    Member km346's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    masssaaechuuuseettes
    Posts
    241

    Silver
    1998 hardtop SS

    Umm well your going to have to get the rear o2's tuned out or buy o2 simulators since you are no longer running cats. do a search, this topic has been covered many times.
    Last edited by km346; 11-11-2008 at 09:20 PM.

  3. #3
    cutting and welding mark21742's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    mercersburg pa
    Posts
    6,443

    hugger orange
    2004

    km346 is right, with your scanner all you are doing is clearing the codes and not fixing, tricking or hiding the rear o2s. I'd say get a tune to keep the light from coming on and get some more hp gains from your mods

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. BBK Long-Tube Headers Install - Going Long
    By Ed Blown Vert in forum Firebird / WS6
    Replies: 0
    Last Post: 09-09-2011, 07:30 PM
  2. Question: jet hot long tube headers install
    By Darkgoblin49 in forum External Engine
    Replies: 6
    Last Post: 04-04-2010, 04:49 PM
  3. long tube run problems
    By m.j.lecki in forum Firebird / WS6
    Replies: 6
    Last Post: 08-06-2006, 04:18 PM
  4. PACESETTER Long Tube Sale.
    By AMMP in forum Sales and Group Purchases from our Great Sponsors!
    Replies: 10
    Last Post: 03-10-2006, 05:26 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •