Results 1 to 7 of 7

Oil Pressure Sending Unit

This is a discussion on Oil Pressure Sending Unit within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; So I just finished my LS6 intake swap on my 99 freibird took my time and did my best not ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    east coast
    Posts
    23

    Red
    1999 firebird Formula

    Oil Pressure Sending Unit

    So I just finished my LS6 intake swap on my 99 freibird took my time and did my best not to break the Oil Pressure Sending Unit but the gauge is dead which means i most likely broke it. The unit was not broken off and looked completely fine when i was reinstalling the manifold. Is it definitley broken? My check gauges light is also on. Also is it okay to drive with it broken? Thanks.

  2. #2
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    You should be OK as long as it does not leak.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    east coast
    Posts
    23

    Red
    1999 firebird Formula

    How many wires are connected to the harness that plugs into the oil pressure sending unit?

  4. #4
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Can't remember if 2 or 4.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    east coast
    Posts
    23

    Red
    1999 firebird Formula

    Here is a picture of mine. It only had one when i was looking at it. Can anyone verify how many wires are connected to the unit?

    http://s890.photobucket.com/albums/a...t=P1060478.jpg

  6. #6
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    I am assuming you have 2 wires running to yours.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    east coast
    Posts
    23

    Red
    1999 firebird Formula

    I thought that there should have been too. Maybe the stress from the booster tube removed one of the wires from the harness.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Oil pressure sending unit help!
    By ChevyMan in forum GM Trucks
    Replies: 7
    Last Post: 07-20-2015, 03:48 PM
  2. Oil Pressure Sending Unit
    By driftpin in forum External Engine
    Replies: 1
    Last Post: 03-18-2009, 02:39 AM
  3. Oil pressure sending unit
    By uLs1a in forum Western Members
    Replies: 7
    Last Post: 02-20-2009, 06:06 PM
  4. oil pressure sending unit
    By emotionalpiracy in forum General Help
    Replies: 14
    Last Post: 02-16-2008, 07:54 PM
  5. Pic of oil pressure sending unit??
    By LETHALxLS1 in forum External Engine
    Replies: 7
    Last Post: 05-11-2007, 09:32 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •