Results 1 to 8 of 8

need help baddd

This is a discussion on need help baddd within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; i just put on my ported trottle body and now the car is idleing at 2500 rpm and wont come ...

  1. #1
    Drive it like its stolen gillahoon's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Carbondale, Pa
    Age
    42
    Posts
    109

    White
    1998 Trans Am

    need help baddd

    i just put on my ported trottle body and now the car is idleing at 2500 rpm and wont come down, did i put a senser on backwards or what i have no idea what to do. need help plz

  2. #2
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    check your tps ..make sure its in all the way..secondly...make sure the blade is closed all the way..did you port/polish it yourself ?

  3. #3
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    also are there any SES codes are anything of that nature...if not try uninstalling the TB and reinstall it..paying careful attention to the sensors.

  4. #4
    Member stephen02ws6's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Dalzell, Illinois
    Age
    29
    Posts
    899

    red with black stripes
    2002 Trans Am WS6

    could be the tps. could be the idle air control valve too. when mine went out on my v6 went out it idled at around 2500 or 3000. there could posability be a gap between the blade and the side.

  5. #5
    Drive it like its stolen gillahoon's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Carbondale, Pa
    Age
    42
    Posts
    109

    White
    1998 Trans Am

    help

    i didint do it my self when its running with the lid off the blade is all the way closed looks like all the air is getting sucked in by the two holes at the top

  6. #6
    Drive it like its stolen gillahoon's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Carbondale, Pa
    Age
    42
    Posts
    109

    White
    1998 Trans Am

    i got it txs i cleaned the carbon off the sensor and put a litting vasline on the washer and its all good txs guys

  7. #7
    My Neighbors Hate Me!!! lvbroham1's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Ft. Lee, Virginia
    Posts
    374

    Artic White
    2001 Chevy Camaro SS

    did you take off or replace the gasket between the throttle body and intake? you're definitely getting air in somewhere for the car to be around 2000rpms at idle. Do the blade screws have washers around them? I've heard after doing a port and polish and half shaft (dunno if you had that done) that you have to put washers under the screws to make up for where the blade was cut.

  8. #8
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    he fixed it already..had a junked up TPS

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Grinding is starting to get baddd..
    By Aeroboy in forum Manual Transmission
    Replies: 4
    Last Post: 08-16-2006, 11:45 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •