Results 1 to 6 of 6

Need HELP!

This is a discussion on Need HELP! within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; I got a 01 SS with the LS1 and I put MAC long tube headers on it and I have ...

  1. #1
    TEKNIK Teknik_SS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    UTAH
    Age
    34
    Posts
    160

    Black
    2001 Camaro SS #1469

    Need HELP!

    I got a 01 SS with the LS1 and I put MAC long tube headers on it and I have been running no cats for the past 2 years. I have had o2 sims, Well I was tired of stressing out about utah emissions so I decided to slap some magnaflow high flow cats on. Well It ran good for about 600 miles then the check engine light came on.. It was code po420, I looked it up and it was something to do with my bank 1 cat. Well I cleared it and did the drive cycle. Light comes back on... I have cleared the code 4 or 5 times. light still comes on.. So I took it to the dealer and they said that the cats are to small?!?! I thought a cat was a cat as long as it cleans the exhaust??? I got them from a muffler shop and they are ok for OBD2. Any help??

  2. #2
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    0420 is catalyst system low efficiency.

    Seems your new high flow cats dont quite to the same job as OEM cats.

  3. #3
    TEKNIK Teknik_SS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    UTAH
    Age
    34
    Posts
    160

    Black
    2001 Camaro SS #1469

    Well I am hoping that maybe I just got a bad cat!? It is under warrenty so they are replacing it. Does anyone else have any problems with aftermarket cats?

  4. #4
    Member BlackSS1's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Lexington, NC
    Posts
    460

    Black
    2001 Camaro SS Vert

    Yes when my brand new hiflow cats went on with the headers, the SES light came on, same thing. They are too small like HiPo says, you will need to get a tune to fix the issue.

  5. #5
    TEKNIK Teknik_SS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    UTAH
    Age
    34
    Posts
    160

    Black
    2001 Camaro SS #1469

    Will bigger cats fix the issue? Like some stock cats or something?

  6. #6
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    Quote Originally Posted by Hi-Po View Post
    0420 is catalyst system low efficiency.

    Seems your new high flow cats dont quite to the same job as OEM cats.
    Quote Originally Posted by Teknik_SS View Post
    Will bigger cats fix the issue? Like some stock cats or something?
    More then likely.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •