Results 1 to 3 of 3

losing volts

This is a discussion on losing volts within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; my 98 z28 loses volts at around 2000 rpm's took the alternator off had it checked, it passed. the battery ...

  1. #1
    Junior Member wad_e's Avatar
    Join Date
    May 2009

    Artic White
    1998 Z28

    losing volts

    my 98 z28 loses volts at around 2000 rpm's took the alternator off had it checked, it passed. the battery is good, but after driving around awhile it kills the battery. all connections look good, i dont think it has underdrive pulleys all looks stock, anyone have any ideas?

  2. #2
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Mansfield, PA

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    There could be a problem that when the alternator gets hot that something causes it not to charge. This would explain why it passed the parts store test, but does not charge on your vehicle. Try using an analog or digital voltmeter to test your battery voltage with the vehicle off (and engine cold) as compared to running. Test again after the vehicle warms up and see if there is any difference. Interesting dilemma...

  3. #3
    cutting and welding mark21742's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    mercersburg pa

    hugger orange

    seriously have it checked one more time on the car and them one more time off the car. three times so far (on multipul cars) ive had them test good, then later findout it was the alt the whole time

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 9" Rear Losing 30HP?
    By BlueMagicSS in forum Drivetrain
    Replies: 26
    Last Post: 10-04-2008, 10:54 AM
  2. How many volts in a stun gun do i really need to make it hurt.
    By Mike Hawk in forum Almost Anything Goes
    Replies: 11
    Last Post: 11-26-2007, 07:39 PM
  3. clutch losing pressure
    By speedaddict in forum Manual Transmission
    Replies: 1
    Last Post: 01-10-2007, 10:28 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 09-15-2006, 07:28 AM
  5. help me please, I am losing my head
    By LS1King in forum Manual Transmission
    Replies: 4
    Last Post: 09-06-2006, 08:45 PM


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts