Results 1 to 7 of 7

Just replaced my crankshaft sensor..still having issues

This is a discussion on Just replaced my crankshaft sensor..still having issues within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; Threw a code last night P0336..replaced the sensor today drove it for a short distance and it started acting up ...

  1. #1
    Military Muscle :usa: MYSCZ06's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Columbia,SC
    Age
    44
    Posts
    511

    Millienum Yellow
    2003 Corvette Z06

    Just replaced my crankshaft sensor..still having issues

    Threw a code last night P0336..replaced the sensor today drove it for a short distance and it started acting up again..runs as if is missing kinda lurches the car etc ..the rpms drop to zero even though the car is running then after a brief moment they start reading...any ideas? thanks!
    Shawn
    Daily: 2003 MY Z06 D1SC | Toy: 2006 Hayabusa Garrett T-3 | Hauler: 2007 Nissan Titan LE CC
    I like being Blown!!

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Did you do a CKP system variation learn procedure with a scan tool after replacement?

  3. #3
    Military Muscle :usa: MYSCZ06's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Columbia,SC
    Age
    44
    Posts
    511

    Millienum Yellow
    2003 Corvette Z06

    I didnt..but It is being done ..I took it to dealership to have them do it.found out from reading other LSx boards that I had to do it..thanks for the help regardless!!

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    If you don't mind me asking, what are they charging? Guessing 1 hour minimum?

  5. #5
    Military Muscle :usa: MYSCZ06's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Columbia,SC
    Age
    44
    Posts
    511

    Millienum Yellow
    2003 Corvette Z06

    they charged me 1 hour rate..screwed up thing was that the sensor I put it went bad before I got it to the dealer so I had to buy yet another sensor and pay for another hour..so $53 for first sensor $75 to have them relearn it..then had to buy another sensor from them $65 then another $75 for them to relearn it pretty screwed up but its working good now..cept I still sence there is a misfire and running rich need to investigate that...

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Damn...nothing like paying for the same thing twice.

  7. #7
    Member keliente's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Charlotte, NC
    Age
    33
    Posts
    723
    99 Firebird Formula

    Where did you get the first sensor from? Most manufacturers offer a parts warranty in cases like yours.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: 93 Trans Am replaced fans amd coolant temp sensor....
    By 93TransAm in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 10-31-2011, 10:00 AM
  2. Question: 03 durango crankshaft sensor and camshaft
    By JayTA98 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 05-16-2011, 09:41 AM
  3. Replies: 6
    Last Post: 02-16-2010, 01:56 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 12-11-2007, 09:12 PM
  5. Crankshaft position sensor help
    By landon00 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 02-20-2006, 08:10 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •