Results 1 to 5 of 5

Just installed new throttle Body,idle issue

This is a discussion on Just installed new throttle Body,idle issue within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; Just installed a p/p throttle body, when i went to fire the car up it was idling at like 2300, ...

  1. #1
    Member Whiteboycntdnce's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Virginia
    Posts
    190

    Black
    2000 / SS

    Just installed new throttle Body,idle issue

    Just installed a p/p throttle body, when i went to fire the car up it was idling at like 2300, turned it off then started it back up... Idles a little lower @ 1600, whats going on? the tps and idle air control valve only go in one way so how could i have f'd that up??

  2. #2
    Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    bay area
    Age
    33
    Posts
    197

    NBM
    1999 Hardtop Z28

    check all the sensors for oil/dirt

    check your intake gasket, mine was all tore back when i replaced my tb

    if it still does it, take off your tb, and hold it up to a light and see if you can see any light around the blade itself. if you can, it was over ported.

  3. #3
    Senior Member bills98ta's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    St Thomas, PA
    Posts
    5,047

    White
    1998 Trans Am

    Did you check the idle screw ? Might be open to far.

  4. #4
    Member Whiteboycntdnce's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Virginia
    Posts
    190

    Black
    2000 / SS

    I actually just adjusted the line and it idles normal now. BUT I notice a "click" in the pedal just before the gas pedal hits. It's annoyingmore thananything else

  5. #5
    Senior Member bills98ta's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    St Thomas, PA
    Posts
    5,047

    White
    1998 Trans Am

    If you have the idle screw closed to far, the throttle plate can stick a little. You can feel it right at the TB.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. idle issue.. may be tune issue.. help?
    By okiels1 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 12-07-2016, 03:17 PM
  2. Help: Throttle body cable no idle
    By Tanner62193 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 04-27-2016, 04:03 AM
  3. New Throttle Body causes rough idle
    By JwMonE99 in forum External Engine
    Replies: 9
    Last Post: 07-08-2009, 09:12 PM
  4. ported throttle body new idle
    By ssmike in forum External Engine
    Replies: 4
    Last Post: 07-24-2008, 07:28 AM
  5. Ported Throttle Body and higher idle??
    By Midnight02 in forum External Engine
    Replies: 4
    Last Post: 03-24-2007, 12:21 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •