Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 35 of 35

idle at 1600 after new tb

This is a discussion on idle at 1600 after new tb within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; Has the hole in the TB blade been enlarged at all?...

  1. #21
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    Has the hole in the TB blade been enlarged at all?

  2. #22
    Junior Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Kentucky
    Posts
    21

    red
    1998 trans am

    I'm not really sure, I didn't pay that much attention to the old one when I took it off to compare it to the new one, and I've already sent my old one back to him to get the core charge back.

  3. #23
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    check around the tb for leaks. Make sure the gasket isn't leaking or anywhere after the MAF sensor. Also, check the lines on the side of the intake. The pcv line over there has a tendency to crack on the backside....perhaps you moved those lines around and cracked one of them.

  4. #24
    MANWHORE TEAM suede's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Your Mom's Bedroom
    Posts
    4,548

    Negro
    2000 Trans Am WS.6

    Quote Originally Posted by karpetcm View Post
    Mine has a whole in it and i have no issues and sending a throttle plate that has no hole in it is just not the way to resolve it. Atleast i dont think so, he should send you another TB ported with working sensors, then try it out if it works fine you send him back the crappy one he sent you.
    Whole, lol.....

  5. #25
    Senior Member karpetcm's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Tujunga, CA
    Posts
    1,646

    White
    01 Camaro 6speed

    ^^^ you do know i mean the whole on the blade, since thats what the conversation was about.

  6. #26
    MANWHORE TEAM suede's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Your Mom's Bedroom
    Posts
    4,548

    Negro
    2000 Trans Am WS.6

    Quote Originally Posted by karpetcm View Post
    ^^^ you do know i mean the whole on the blade, since thats what the conversation was about.
    ROTFL..... its hole.....whole is like two halves make a whole....

  7. #27
    Senior Member karpetcm's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Tujunga, CA
    Posts
    1,646

    White
    01 Camaro 6speed

    apparently you knew what i exactly meant so what are you making a big deal about. I didnt know i was in spelling contest

  8. #28
    MANWHORE TEAM suede's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Your Mom's Bedroom
    Posts
    4,548

    Negro
    2000 Trans Am WS.6

    Quote Originally Posted by karpetcm View Post
    apparently you knew what i exactly meant so what are you making a big deal about. I didnt know i was in spelling contest
    I'm just givin' ya shit, don't get your panties in a bunch....

  9. #29
    Senior Member karpetcm's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Tujunga, CA
    Posts
    1,646

    White
    01 Camaro 6speed

    If i had my panties in a bunch id do alot more then say i didnt know i was in a spelling contest, lol. I didnt know you consider that as panties wet, i guess your a bit sensitive. My bad im giving you sh*t too

  10. #30
    MANWHORE TEAM suede's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Your Mom's Bedroom
    Posts
    4,548

    Negro
    2000 Trans Am WS.6


  11. #31
    Still The Junior Member RedVertTA's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Orlando FL
    Age
    28
    Posts
    1,045

    Red+White Top and Stripes
    2000TransAmConvertible A4

    Had that when I installed my FAST 90/90. Idled at 2300 rpm until the cable was readjusted, but it has no hole, its just big. The stock TB is supposed to have a hole in the middle to let air in, people enlarge it (quite simple all you need is a powerdrill and a titanium bit) when they install bigger cams and other mods that need more airflow. Your TB porter probably enlarged the hole.
    FAST 90/90, SLP Lid, Kooks JetHot Coated LT's, American Racing Y-Pipe+Magnaflow Cats, DHM Electric Cutout, Flowmaster American Thunder Catback, HP Tuners Software, 343 rwhp.

    BMR Convertible Subframe Connectors, Hotchkis Strut Tower Brace, BMR Driveshaft Safety Loop.

  12. #32
    Impounded
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beaver Dam KY
    Posts
    7,746

    79 T/A -91 Firebird
    1998 Trans Am -Oynx Black

    lol hope your doing ok Jon! Just got internet back at my gfs house! No power at mine still. Heard you got it a lot worse that us!

  13. #33
    Junior Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Kentucky
    Posts
    21

    red
    1998 trans am

    I've got the generator going right now and the phone came back on saturday, sucks not having normal power or heat. half of my road has power right now so, shouldn't be long before I get it back, I hope.

  14. #34
    Impounded
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beaver Dam KY
    Posts
    7,746

    79 T/A -91 Firebird
    1998 Trans Am -Oynx Black

    Quote Originally Posted by jonboy1231 View Post
    I've got the generator going right now and the phone came back on saturday, sucks not having normal power or heat. half of my road has power right now so, shouldn't be long before I get it back, I hope.
    Same

  15. #35
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,997

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    I know I'm kinda resurecting an old thread here and I'm sorry, but I came across a simular thread with some good suggestions for you.
    high idle only when moving

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. idle issues... idle high. unplugged tps runs good?
    By okiels1 in forum Firebird / WS6
    Replies: 2
    Last Post: 12-31-2016, 04:36 AM
  2. 18yo girl just got a #36/1600 30th anniv edition
    By justinmc978 in forum Firebird / WS6
    Replies: 27
    Last Post: 10-06-2009, 11:39 PM
  3. FS: 92 Camaro RS w/ 305tbi, $1600 takes it! runs great -ILLINOIS
    By ATCharming in forum Vehicles For Sale / Trade
    Replies: 7
    Last Post: 09-03-2007, 05:40 PM
  4. For Sale: O2 simms used for 1600 miles
    By 99zman in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 4
    Last Post: 02-04-2007, 05:41 PM
  5. 2002 Camaro SS 35th Aniversary edition for sale with 1600 miles!!
    By nitrox28 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 2
    Last Post: 03-10-2006, 07:41 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •