Results 1 to 4 of 4

High idle

This is a discussion on High idle within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; I just got my throttle body back from being ported and now the cars idles over 1000 rpms. When I ...

  1. #1
    Member kev70ss's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Yorba Linda
    Age
    31
    Posts
    238

    Pewter
    2000 Camaro ss

    High idle

    I just got my throttle body back from being ported and now the cars idles over 1000 rpms. When I give it gas it will also take a couple of seconds for it to come back to idling speed. Any ideas of what could be causing it?

  2. #2
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    Where did you have it ported? Are there any leaks around the Tb.
    J
    2001 SS, Its not the car its the Driver that matters....

  3. #3
    Member kev70ss's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Yorba Linda
    Age
    31
    Posts
    238

    Pewter
    2000 Camaro ss

    I had it done at Neweraperformance. The quality looks real good so I don't think its the TB. How would i tell if it is leaking, I put my hand up to the sides and i didn't feel any air leaking in.

  4. #4
    Just me Y2KPewterSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Broken Arrow, OK
    Age
    42
    Posts
    23,353

    Pewter metallic
    2000 Camaro SS

    Sounds like the blade is sticking open to me.

    I have a few extra TBs and tried porting one myself. I got too far down into the blade area and the blade sticks open on it, causing the exact same problem you described.
    CCW SP 500s 18x10 275/35 18x11 295/35
    SLP CME with GMMG style catback
    Painted manta stripe

    Quote Originally Posted by konigandy6 View Post
    I'd rather be bi than full homo!!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. idle issues... idle high. unplugged tps runs good?
    By okiels1 in forum Firebird / WS6
    Replies: 2
    Last Post: 12-31-2016, 04:36 AM
  2. high idle
    By Spikito in forum External Engine
    Replies: 7
    Last Post: 07-06-2011, 10:42 PM
  3. Question: High Idle
    By 00hawk109 in forum General Help
    Replies: 20
    Last Post: 05-10-2011, 02:45 PM
  4. high shift points & high idle
    By Red 99 T/A in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 07-26-2010, 09:04 PM
  5. High idle?
    By yellowv in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 04-12-2007, 06:03 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •