Results 1 to 9 of 9

Exhuast tick

This is a discussion on Exhuast tick within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hey all, whenever my car get to operating temp a loud tick or ping noise comes from the rear around ...

  1. #1
    Member pewterz55's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    chicago
    Posts
    502

    light pewter metallic
    1999 z28

    Exhuast tick

    Hey all, whenever my car get to operating temp a loud tick or ping noise comes from the rear around the muffler, and when Im doing highway driving it gets louder and more often. I tried looking up the problem online but the only thig I could find was on an acua forum and they told the guy it was an evaporater canister. Anyone got any idea wat it is and bow I can fix it

  2. #2
    Member pewterz55's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    chicago
    Posts
    502

    light pewter metallic
    1999 z28

    Anybody?

  3. #3
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    Maybe check under the car for a loose exhaust mount or clamp. Or maybe something else loose. Could be a heat expansion noise too. Hard to say without hearing it. Try to post a vid - might make it easier.

  4. #4
    Member pewterz55's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    chicago
    Posts
    502

    light pewter metallic
    1999 z28

    I don't think is a mount of any type it does it while the car is sitting still. Sounds like the mufflers gettin to hot and tickng. I'll try and get a video today

  5. #5
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    That would help... I'll check in later.

  6. #6
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    exhuast leaks will sound like that...do you run a stock exhaust or what ? more times than not catbacks use C clamps and those are shit and over time will cause small leaks..look on your exhaust piping for black "soot" ..find them and look to either tighten the C clamp or go and buy some nice band clamps and get rid of them.

  7. #7
    Member pewterz55's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    chicago
    Posts
    502

    light pewter metallic
    1999 z28

    I have stock exhaust

  8. #8
    2002 Arctic White T/A Ws6islife's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston , Texas
    Posts
    570

    Metallic Pewter
    2002 SLP Firehawk

    does the egine or rpms do anything funny, have u done a plug change? might be over thinking it here but im thinking misfire maybe?

  9. #9
    Member pewterz55's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    chicago
    Posts
    502

    light pewter metallic
    1999 z28

    nope. nothing funny from the engine or rpms. i havent dont a plug change (54,xxx miles)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Tick-a-tick-a-tick-a-tick-a...Rear end when cornering
    By bhunter0830 in forum Suspension and Handling
    Replies: 8
    Last Post: 04-06-2012, 04:37 AM
  2. exhuast help
    By vestalpaul in forum Corvette
    Replies: 2
    Last Post: 05-18-2011, 05:59 PM
  3. Exhuast
    By TranzAm98 in forum External Engine
    Replies: 1
    Last Post: 05-14-2009, 07:04 PM
  4. Tick, Tick, Ticking sound.....
    By clg82 in forum Firebird / WS6
    Replies: 63
    Last Post: 05-17-2007, 01:20 PM
  5. Tick-tick noise: LS1 vs. Northstar
    By Jack M in forum Internal Engine
    Replies: 1
    Last Post: 07-07-2006, 12:14 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •