Results 1 to 8 of 8

Do i need new o2s, or a tune?

This is a discussion on Do i need new o2s, or a tune? within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; I recently installed the extensions and im going to be getting a tune in the next week or 2. But ...

  1. #1
    Senior Member Lunatikgixxer's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    St Pete, FL
    Posts
    1,429

    Bat mobile black
    2000 Trans am WS6 M6

    Do i need new o2s, or a tune?

    I recently installed the extensions and im going to be getting a tune in the next week or 2. But im still getting horrible gas mileage and the car is smelling like gas here and there. Should i just completely buy a new o2 sensor (the part that screws into the header) or what should i do?

  2. #2
    Member JRENIGAR's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    arkansas
    Posts
    371

    red
    99 camaro

    Im assuming you had lt's put on? If so then I'd get new o2's and a tune. The tune will really show off the headers, assuming you have the rest of the exhaust upgraded also.

  3. #3
    Senior Member Lunatikgixxer's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    St Pete, FL
    Posts
    1,429

    Bat mobile black
    2000 Trans am WS6 M6

    Ok so both is needed, and i do have the rest of the exhaust as well. Thanks

  4. #4
    Member JRENIGAR's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    arkansas
    Posts
    371

    red
    99 camaro

    dont have to but if ya dont whats the point in the headers, thats my thoughts. If your o2's arent throwing codes then probably ok to keep them. I changed mine because of the miles on my car when headers were installed.

  5. #5
    Senior Member Lunatikgixxer's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    St Pete, FL
    Posts
    1,429

    Bat mobile black
    2000 Trans am WS6 M6

    mine ARE throwing codes, all 4 of them

  6. #6
    Member JRENIGAR's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    arkansas
    Posts
    371

    red
    99 camaro

    change the front two, dont bother with the rears or sims just run the car with the rears unplugged till ya get a tune. Worked fine for me.

  7. #7
    Senior Member Lunatikgixxer's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    St Pete, FL
    Posts
    1,429

    Bat mobile black
    2000 Trans am WS6 M6

    that was the plan. thanks man!

  8. #8
    Member JRENIGAR's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    arkansas
    Posts
    371

    red
    99 camaro

    No prob!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Custom tune, HP tuners, or PCMFORLESS TUNE
    By cancam99ss in forum Computer & Tuning
    Replies: 19
    Last Post: 09-29-2012, 10:09 PM
  2. Question: Frost tune or Dyno tune?
    By 90ARAPAJ in forum Firebird / WS6
    Replies: 10
    Last Post: 04-15-2012, 01:38 PM
  3. hypertech tune erase my dyno tune?
    By Z28LS1 in forum Computer & Tuning
    Replies: 3
    Last Post: 02-02-2009, 07:31 PM
  4. whats the diff with a full dyno tune and a street tune?
    By Justin23454 in forum Computer & Tuning
    Replies: 6
    Last Post: 12-04-2007, 07:31 AM
  5. Handheld Tune?shop Tune? software running on my laptop tune?on my SS
    By showtimesteele99SS in forum Computer & Tuning
    Replies: 4
    Last Post: 04-09-2007, 06:31 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •