Results 1 to 4 of 4

Coolant light problem

This is a discussion on Coolant light problem within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; Okay, so yesterday my coolant light came on. I checked my coolant while it was cool, and it was at ...

  1. #1
    Member cobrahunter's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Bay
    Age
    46
    Posts
    504

    Black
    1998 Camaro Z28

    Coolant light problem

    Okay, so yesterday my coolant light came on. I checked my coolant while it was cool, and it was at the mid point on the stick. I filled it up so that it went to the FULL line. I drove the car a few hours later, and the light came on again! And today, the same thing happened. Mind you, the temp gauge never goes above 180*. I've heard that the coolant sensor has a reputation for going out. I was also told that these babies are about $80 a pop! I've also noticed no collection of coolant under the car. Was thinking my water pump might be going out, but I haven't heard any funny noises. Also wasn't sure if it might be a problem with the head gaskets.

  2. #2
    Senior Member Wheeler99WS6's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    indiana
    Age
    35
    Posts
    1,018

    black, 05 Roush
    black, 99 T/A WS.6

    If you are not leaking any coolant then it is your coolant level sensor. Mine went out also, I just unplugged it and zip tied it out of the way. I too did not want to pay 80$ for a sensor. I watch my guages religiously so I dont feel the need for the coolant level sensor.

  3. #3
    Member cobrahunter's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Bay
    Age
    46
    Posts
    504

    Black
    1998 Camaro Z28

    Thanks.

    I'm gonna try to see if I can get hooked up with a new sensor...not in too much of a hurry, though.

  4. #4
    Member cobrahunter's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Bay
    Age
    46
    Posts
    504

    Black
    1998 Camaro Z28

    Well, I finally got that thingamajig replaced. It was the coolant sensor. That thing was completely corroded; looked nothing like the new one I bought.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Question: Low coolant light
    By mdcrabbie in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 12-31-2009, 01:31 PM
  2. Cant get the low coolant light to go off
    By Redirwol1 in forum Computer & Tuning
    Replies: 31
    Last Post: 07-28-2008, 08:02 PM
  3. Coolant light...coolant level full.
    By SR71 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 01-08-2007, 10:35 AM
  4. coolant light on, full on coolant
    By Brownboy2020 in forum Firebird / WS6
    Replies: 10
    Last Post: 08-10-2006, 01:26 PM
  5. Low coolant light?????
    By 79JON in forum General Help
    Replies: 9
    Last Post: 06-05-2006, 04:14 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •