Results 1 to 2 of 2

Car won't stay running after knock sensor replacement

This is a discussion on Car won't stay running after knock sensor replacement within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hey guys, I need to pick your brains for a minute. I have a 2000 Pontiac Trans Am. FLP headers ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Kansas City
    Posts
    1

    Car won't stay running after knock sensor replacement

    Hey guys, I need to pick your brains for a minute. I have a 2000 Pontiac Trans Am. FLP headers with high-flow cat y-pipe, borla catback, LS6 intake, SLP air lid, March underdrive pulley. It has 93k miles and a 6 speed.

    I replaced my knock sensors today and had to remove the fuel rail, intake manifold, throttlebody, maf sensor, and air lid. This is the third time now that I have removed and reinstalled the intake manifold. The two times before was for an LS6 intake install that sprung a coolant leak.

    Anyway, we have it all put back together now and the car won't stay running. It starts right up first try, idles really high like around 2k or so and then dies. It doesn't sputter or start to choke or anything it just flat out dies. You can smell gas afterwards.

    We have checked all the connections we can find and everything looks to be hooked up. The fuel pressure is fine, we checked it with an external guage. There are no vacuum lines disconnected that we can find and there is no air rushing noise in the engine bay.

    The car was running perfect this morning before it went under the knife and has never had trouble staying running or idling before. We are at a complete loss as to what is causing this problem.

    Any help you can suggest would be greatly appreciated. Thanks!

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Modesto,California
    Age
    35
    Posts
    47

    seabring silver
    2002 Camaro

    Did you install new intake manifold gaskets, they say they are reuseable but I don't trust them. Cause it sounds like a vacuum leak to me.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. knock sensor code with new knock sensors?
    By zaaronz in forum General Help
    Replies: 13
    Last Post: 02-27-2011, 07:26 AM
  2. Won't stay running
    By !!!FAST!!! in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 09-03-2009, 10:02 AM
  3. Knock Sensor/Oil Pressure Sensor Issue
    By Slow '99 in forum External Engine
    Replies: 1
    Last Post: 04-04-2007, 09:28 AM
  4. Car won't stay running - help!
    By 408WS6 in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 11-14-2006, 08:50 PM
  5. Car Won't stay running
    By dbd4ever in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 04-08-2006, 01:39 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •