Results 1 to 4 of 4

bad engine ping after mod install

This is a discussion on bad engine ping after mod install within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; My 2000 WS6 was stock till today. I put an SLP lid on and a superchips and a ported MAF. ...

  1. #1
    Member mvvette97's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    leon iowa
    Age
    43
    Posts
    174

    black
    1997 corvette 00 WS6 TA

    bad engine ping after mod install

    My 2000 WS6 was stock till today. I put an SLP lid on and a superchips and a ported MAF. Now when it gets to about 4k rpms it pings like hell. Do ya think the MAF is doing it? I have a ported MAF and a superchips on my C5 and don't have any problems at all.

  2. #2
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    Could be the maf leaning out your car so its "pinging". Although i would look into that chip you have got in there first. Heard a few probs with those lately.
    J
    2001 SS, Its not the car its the Driver that matters....

  3. #3
    Awaiting Activation
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    LS1 land
    Age
    29
    Posts
    1,667
    If you have the stock maf swap that back in and see if that fixes your problem. Or take out the chip see if that fixes it.

  4. #4
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    take out both. maf and chip. useless IMO. sell them on e-bay and buy real mods.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: Engine ping
    By 02fbody35th in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 03-21-2010, 07:01 AM
  2. Question: engine ping
    By 02fbody35th in forum Internal Engine
    Replies: 4
    Last Post: 02-20-2010, 09:33 PM
  3. Engine Ping
    By Retired Cop in forum Internal Engine
    Replies: 60
    Last Post: 01-29-2010, 05:47 PM
  4. Help: Engine Ping When Accelerating
    By CJoel in forum General Help
    Replies: 21
    Last Post: 09-08-2009, 01:26 PM
  5. Engine Knock Ping Might be trouble
    By dr_ws6_00 in forum Internal Engine
    Replies: 5
    Last Post: 09-15-2007, 05:09 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •