Results 1 to 7 of 7

Anyone have belt issues???

This is a discussion on Anyone have belt issues??? within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; I have a decently powered car. ASP underdrive pulley. I noticed in the long section without a pulley, the belt ...

  1. #1
    Slow'er'Ass Mr. Luos's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Thornton, CO
    Posts
    23,785

    Red Tint Jewelcoat
    2008 Trailblazer SS

    Anyone have belt issues???

    I have a decently powered car. ASP underdrive pulley.

    I noticed in the long section without a pulley, the belt gets a little uneasy. Resonates almost.

    Has anyone experienced this??? If so, how did you fix it?
    My tensioner is great. Belt is plenty tight.
    Almost seems the motor spins up too quickly for the stock set-up.
    2008 Trailblazer SS
    Yank PTB3600, Kooks 1 7/8" LT's, 4" intake, E-fans, Magnaflow, Sonnax kit, tranny cooler, tune.
    Lowered, HID's, tinted.

    1999 Pontiac Trans Am WS.6 #1747 SOLD
    531.1 RWHP 481.3 FT/Pounds all motor.

  2. #2
    Slow'er'Ass Mr. Luos's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Thornton, CO
    Posts
    23,785

    Red Tint Jewelcoat
    2008 Trailblazer SS

    No one eh?

  3. #3
    Junior Member 00SLPSS's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    South FL
    Age
    32
    Posts
    74

    Red
    2000 Camaro SS

    i have an asp pulley and it seems to do fine with my setup, just put on a new belt when I did my cam swap and there is hardly any slack at all when pulling on it. but my car is no where near yours, just a cam + bolt on car.

  4. #4
    Slow'er'Ass Mr. Luos's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Thornton, CO
    Posts
    23,785

    Red Tint Jewelcoat
    2008 Trailblazer SS

    That is the thing.
    There is NO slack what-so-ever when not running.

    Start it up and the belt is fine at idle.
    Rev it...and the belt seems to resonate.

  5. #5
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Florida
    Age
    59
    Posts
    111

    Red
    1999 Trans Am

    i have an ASP U/D pulley and no problems here.

  6. #6
    Member TwistedSS's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Irmo, SC
    Posts
    214

    Arctic White
    2001 Camaro SS

    Mine squeaks some times...tensioner seems good, but sometimes it just squeals...i remove the belt, re-install it, and its fine. I have no clue. I have heard that the manual tensioners work best with the ASP pulleys

  7. #7
    Slow'er'Ass Mr. Luos's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Thornton, CO
    Posts
    23,785

    Red Tint Jewelcoat
    2008 Trailblazer SS

    Thinking I will just order the tensioner. Make sure it is REAL tight.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. AC belt
    By Blackout99 in forum General Help
    Replies: 9
    Last Post: 09-21-2009, 03:03 PM
  2. belt help
    By slpcamaro in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 10-17-2008, 04:18 PM
  3. Belt issues
    By chevyss1234 in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 04-24-2008, 08:41 AM
  4. AC belt
    By danmaross in forum Camaro / SS
    Replies: 2
    Last Post: 07-07-2007, 05:34 PM
  5. AC Belt
    By 00\/\/S6 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 06-16-2006, 06:24 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •