Results 1 to 4 of 4

anti-freeze

This is a discussion on anti-freeze within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; i've noticed that when i changed my oil last (tues.) my anti-freeze was dripping out pretty thick. so i checked ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    virginia
    Posts
    37

    red
    2000 camaro

    anti-freeze

    i've noticed that when i changed my oil last (tues.) my anti-freeze was dripping out pretty thick. so i checked the water pump today and didn't really find anything wrong with the pump, but it was still leaking. i was looking around and found that somewhere there was a stream of anti-freeze coming from BEHIND the water pump somehow.. thinking about opening up the timing chain cover and checkin out the seal on it to see if it has been either replaced crappily, or if the cover is just warped. any suggestions would be helpful if anyone has any. btw my anti-freeze tank has been flushed and there's still rust/rust flakes floating around in the tank and smells like feces!

  2. #2
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    Weep hole on the underside of the waterpump, its on the bottom of the snout behind the pully.... If its comeing from there then the internal seals have gone bad and you will need a new pump, but your going to have to pin point the leak or you will just be throwing parts at the car...
    J
    2001 SS, Its not the car its the Driver that matters....

  3. #3
    Member 346ci's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    AK
    Age
    27
    Posts
    553

    NBM
    1998 Z-28

    Most likely the water pump/gaskets, coolant will not leak out of the timing chain cover.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    virginia
    Posts
    37

    red
    2000 camaro

    figured it out. there's an elbow from the tensioner into the lower intake manifold and the part going into the intake port had been broken off inside the port. would have had to take the whole intake assembly off to get that out anyway. but, problem fixed, now just to change oil from crap going through the engine burning off and flushing the antifreeze!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. anti freeze question
    By 2-bowties&abird in forum Internal Engine
    Replies: 15
    Last Post: 04-10-2016, 07:55 PM
  2. anti-freeze
    By edrvsqz1980 in forum Firebird / WS6
    Replies: 14
    Last Post: 10-04-2010, 09:28 AM
  3. Anti-freeze?
    By RPE_2KTRANS in forum Internal Engine
    Replies: 2
    Last Post: 10-09-2009, 11:22 AM
  4. Anti-freeze
    By wnmech in forum Internal Engine
    Replies: 2
    Last Post: 11-27-2006, 07:11 PM
  5. anti-freeze keeps evaporating
    By 94redmaro in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 04-12-2006, 12:10 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •