Results 1 to 6 of 6

after intake swap... getting both knock sensor cod

This is a discussion on after intake swap... getting both knock sensor cod within the External Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; Ok, so after i swapped from ls1 to ls6 intake and swapped out my stock throttle body to a professional ...

  1. #1
    Member emoFTW's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Oklahoma
    Posts
    321

    black
    99 Z28

    after intake swap... getting both knock sensor cod

    Ok, so after i swapped from ls1 to ls6 intake and swapped out my stock throttle body to a professional products 85mm tb. I started getting the codes p0327 which is knock sensor low input for bank 1. and p0332 low input for bank 2.

    could i have possibly messed up the harness somewhere? like maybe cut it to where both knock sensors are not working? my car was running perfect before the intake and throttle body swap i deleted both these codes and they have just come back. my car still feels like its running good, its not jerky or doesnt stumble. but at idle it does seem like the exhaust fumes have gotten a lil stronger.

    and since my car is a 99. i didnt get the 01+ coolant lines. instead i just chipped off the waffle type rivets on the bottom of the intake. and i did not put the foam pads back on because they were kinda beat up.

    my car still runs pretty damn good. not sure what is cause the knock sensors to come on. any help is greatly appreciated. i have searched, but have a lot of different answers. just wondering if anybody could help me out.

    also is there a wire that maybe i forgot to connect that i took off while doing my intake swap? maybe a wire that connects to the two knock sensors?

    thanks,

    lee

  2. #2
    In need of another LS1 00blacktransam112's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Sutton MA
    Age
    27
    Posts
    258

    Black
    2000 Pontiac TA

    i had the same problem... sort of. i was driving down the highway one day and all of a sudden that code came on. after a total clusterfuck with the dealership (thats another story) i ended up ripping off my manifold and somehow the wires to the sensors had been pinched. it looked like someone took a pair of vicegrips to them. i replaced them and then no more problem
    00 Trans Am:LS1-M6-SLP loudmouth 1-Lid-Bellows-CAI kit-85mm MAF-B&M ripper shifter-Torque Arm-LCA-Panhard Bar-STB-EGR AIR delete

    This winter: Torquer V.2-LS6 intake-LT's-Monster clutch-Custom y-pipe-and a really good tune

  3. #3
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    9/10 its the wiring going to your knock sensors, which are right below your intake. You have to tape them down good and flat or they will get pinched. Take the intake off, Repair or replace wiring. Deleting codes will not do anything until the problem is repair. There would have been zero reason you had un plugged the knock sensors. If you did, you would remember doing it... because its a royal pain in the ass.
    Last edited by Hi-Po; 08-26-2009 at 06:16 AM.

  4. #4
    Member emoFTW's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Oklahoma
    Posts
    321

    black
    99 Z28

    problem is fixed.

    i just forgot to plug the harness back in LOL. n00b mistake on my part.

  5. #5
    In need of another LS1 00blacktransam112's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Sutton MA
    Age
    27
    Posts
    258

    Black
    2000 Pontiac TA


  6. #6
    Member Siciliano15's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    NY/CT
    Age
    33
    Posts
    263

    Black
    1998 Trans Am WS-6

    also make sure u put the foam pieces back in there. they will prevent the coolant lines from vibrating against the manifold and making the knock sensors go off.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. knock sensor code with new knock sensors?
    By zaaronz in forum General Help
    Replies: 13
    Last Post: 02-27-2011, 07:26 AM
  2. Which knock sensor do I need?
    By SMWS6TA in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 12-27-2010, 11:09 PM
  3. will bad knock sensor knock down hp
    By zaaronz in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 10-14-2010, 05:49 PM
  4. Help: 98 Z28 Knock Sensor
    By 98Z28importslayer in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 06-21-2008, 02:33 AM
  5. Knock Sensor/Oil Pressure Sensor Issue
    By Slow '99 in forum External Engine
    Replies: 1
    Last Post: 04-04-2007, 09:28 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •