Results 1 to 7 of 7

HELP!!!! A/C stuck on defrost

This is a discussion on HELP!!!! A/C stuck on defrost within the Corvette forums, part of the Vehicle Specific category; I have a '99 targa coupe and just recently my A/C will not change from defrost to anything else, it ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Antonio
    Posts
    10

    Black
    2000 Trans-Am WS6

    HELP!!!! A/C stuck on defrost

    I have a '99 targa coupe and just recently my A/C will not change from defrost to anything else, it just blows out of the top vents even though the display readout says that it should be blowing on my face or my feet?!?!?! I dont know if there is some kind of vacuum line or a motor that controls the setting or what not, but I would love to get this fixed ASAP!!! Any help is greatly appreciated.

    Thanks

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Antonio
    Posts
    10

    Black
    2000 Trans-Am WS6

    anybody have anything on this problem???

    desperately in need of help!!!! I LIVE IN TEXAS AND IT IS FREAKIN HOT!!!!!

  3. #3
    Junior Member nick630's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Greensburg, PA
    Posts
    1

    Red
    1997 Corvette

    Vaccuum Line Behind Intake

    Look behind the intake manifold for a vaccuum line. I recently bought my 97' and the previous owner had a cam and ZO6 heads and intake installed. When I got the car the blend door was stuck on defrost and wouldn't switch. I over rev'd the engine last week and had to change out a collapsed lifter which involved a tear down to the pistons. I noticed they forgot to hook a vaccuum line at the back of the intake when I removed it. After I put things back together and hooked the line up, everthing works fine now. It may be difficult to get on or find without taking the intake off. Hope this helps.

    Nick

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Antonio
    Posts
    10

    Black
    2000 Trans-Am WS6

    is there any way that you could take a picture of where this is located(or use a picture on the net or this forum and point to it for me)? not quite sure of where you are talking about.

    thanks

  5. #5
    Ricekiller z28punk's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Maple Grove, MN
    Age
    29
    Posts
    509

    Pewter
    2002 Camaro Z28

    there is only 1 small hose back there and 1 big one and u cant get at it without unbolting the intake.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Antonio
    Posts
    10

    Black
    2000 Trans-Am WS6

    if it is a little 3-4 inch hose that goes from MAF to a valve and runs along the fuel lines then I just replaced that cause it had a hole in it and it only settled the idle, but did nothing for the a/c

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Antonio
    Posts
    10

    Black
    2000 Trans-Am WS6

    i will take a picture tomorrow now that i think about it and show the hose that I replaced so that you can tell me if that is the hose or not

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Rear defrost?
    By gstdsm in forum Camaro / SS
    Replies: 7
    Last Post: 09-07-2010, 08:21 AM
  2. air stuck on defrost?
    By Frankthetank in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 07-25-2008, 12:00 AM
  3. problem with defrost/AC
    By z28fireman in forum General Help
    Replies: 28
    Last Post: 07-14-2008, 07:43 PM
  4. Rear Defrost Help
    By kool-aide in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 12-21-2007, 03:08 PM
  5. A/C & defrost
    By slade8200 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 01-29-2007, 09:47 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •