Results 1 to 7 of 7

xmas tree lights on my dash.... help..

This is a discussion on xmas tree lights on my dash.... help.. within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; my car is a 02 z28 ls1.... no suspension mods at all... damn near stock.. everytime i start my car, ...

  1. #1
    Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    NorCal
    Posts
    260
    02 Z28

    Question xmas tree lights on my dash.... help..

    my car is a 02 z28 ls1.... no suspension mods at all... damn near stock..

    everytime i start my car, after 3-4 mins of driving it the tcs light, abs inop light, and brake light comes on.. and it stays on until i shut the car off.. the brakes work fine, it stops the same way it did before those lights came on.. i just dont have traction controll and abs... what could be the problem?

  2. #2
    Senior Member rajiv1998's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    New Jersey
    Age
    30
    Posts
    1,489

    Black
    1998 Pontiac Trans Am

    Quote Originally Posted by vonskee-z28 View Post
    my car is a 02 z28 ls1.... no suspension mods at all... damn near stock..

    everytime i start my car, after 3-4 mins of driving it the tcs light, abs inop light, and brake light comes on.. and it stays on until i shut the car off.. the brakes work fine, it stops the same way it did before those lights came on.. i just dont have traction controll and abs... what could be the problem?
    Is the car a 6spd? Everytime I turned mine off the light came on. I think if you have cruise controll, you dont have TCS (I remember reading something about that when I was changing my tb. I think the cruise controll cars have dual throttle cables or something) Maybe it has been tuned to stay off? As far as the ABS, I had the same light on mine and didnt care. Never got into a major accident so the air bags didnt deploy, so I didnt know if there was something wrong with them or not.
    "Life is to short to drive a slow car"

    Gone but not forgoten: 1998 Pontiac Trans Am M6 "The Black Bandit"
    Bought- 11-18-05
    Sold- 10-14-08

  3. #3
    Senior Member Too Fast's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Indianapolis
    Age
    54
    Posts
    5,170

    Black
    2000 WS6 6spd Hooker LT

    Sounds like a wheel speed sensor/hub assembly is failing. Go somewhere and have them check for a history ABS code, or any ABS codes.

  4. #4
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,996

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Quote Originally Posted by Too Fast View Post
    Sounds like a wheel speed sensor/hub assembly is failing. Go somewhere and have them check for a history ABS code, or any ABS codes.
    This ^^

  5. #5
    Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    NorCal
    Posts
    260
    02 Z28

    i think i could have excess build up of small metal debris around the magnetic pick-up which is located within the backing plate behind the rotor on the rear end. thats like a common problem for guys that have the same problem as me... seems like my abs electronics arent getting the right pulse signals?? ill check it out tomorrow. thanks for the help though..

  6. #6
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    try to find a place that will pull that abs code and it will most likely save you tons of time guessing.

  7. #7
    Member 2000dreambird's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Mass
    Posts
    618

    silver/black
    00 trans am,SLP,Ws6

    I have cruise and TCS in mine I never heard of you only having one or the other

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Christmas Tree and Lights Thread
    By jrbonds in forum Almost Anything Goes
    Replies: 38
    Last Post: 12-26-2012, 05:26 AM
  2. Help! Dash lights off & when headlights on radio lights off
    By BlackWS6TA in forum Firebird / WS6
    Replies: 2
    Last Post: 07-20-2012, 11:39 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 09-07-2010, 05:25 AM
  4. Dash lights
    By 10spokess in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 03-02-2010, 06:54 PM
  5. No running lights, dash lights
    By 77k5 in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 01-07-2010, 12:35 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •