Results 1 to 7 of 7

wont start

This is a discussion on wont start within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; i turn the key and nothing happens at all just a slight clicking noise under the dash. i checked all ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    andover
    Posts
    5

    red
    1996 pontiac trans am

    Exclamation wont start

    i turn the key and nothing happens at all just a slight clicking noise under the dash. i checked all the fuses, the battery, the starter, and starter solenoid. what can this be? i even tried all 5 keys that i have for my TA please help.

  2. #2
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    VATS? Does the security light flash as your trying to start?

    Could also be ignition switch gone bad.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    andover
    Posts
    5

    red
    1996 pontiac trans am

    security light does not flash. i disconnected the 2 thin white wires for the vats and tried to start and got nothing but the security light did flash with the wires disconnected. is there any way to bypass the ignition switch with a push start or anything like that.

  4. #4
    Electrical Engineer KMdef9's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    North of the Motorcity
    Posts
    2,611

    Custom Swirly Black
    2001 WS6 M6

    Does it make the clicking noise when your turning the key to start it?

  5. #5
    Junior Member ck88camaro's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Rockford, MN
    Age
    37
    Posts
    4

    Silver
    88 Camaro

    You need to check the solenoid when you turn the key to see if it is telling the starter to engage, if not then you know the problem is VATS or ignition switch.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    texas
    Posts
    1,621

    silver
    2000 formula

    when my VATS went out......same thing

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    andover
    Posts
    5

    red
    1996 pontiac trans am

    ended up being a fried bcm took one out of my parts TA and it fired right up. thanks for the suggestions.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: car wont start and now gauges wont work!
    By AB'sLs1 in forum General Help
    Replies: 52
    Last Post: 04-20-2013, 09:54 PM
  2. Z71 wont start
    By duranws6 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 01-09-2013, 08:49 PM
  3. LT1 wont start
    By Bad Co. in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 11-18-2010, 08:23 AM
  4. LT1 wont start
    By Bad Co. in forum LT1
    Replies: 0
    Last Post: 11-16-2010, 06:32 PM
  5. car wont start
    By redss2000 in forum General Help
    Replies: 12
    Last Post: 06-20-2008, 02:06 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •