Results 1 to 6 of 6

wiper problems

This is a discussion on wiper problems within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; okay i just got my first TA and i love it. One of the problems it had when i got ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    TN
    Posts
    3

    Black w/ org strips
    1999 ws-6

    wiper problems

    okay i just got my first TA and i love it. One of the problems it had when i got it was the wipers parked in the upright position. So i just changed the motor out and it parks fine, the only thing is is on intermittent it goes up and stops a few seconds and then goes back down. It also beats the heck out of the air inlet plastic piece where they park at. It parks fine when i turn it off but this intermittent thing is driving me crazy. Any help would be appreciated. Thanks

  2. #2
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    Welcome to the site..

    It's either a wiper pulse board problem, or the common BCM or body control module issue.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    TN
    Posts
    3

    Black w/ org strips
    1999 ws-6

    i'm thinking its the wiper motor/relay bc the first one wouldn't park right and the second one doesnt' do intermittent right. if it was the bcm wouldn't it do it all the time regardless of the motor? thanks for the welcome

  4. #4
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    No.. When the BCM solder joints start to go it may do a number of strange things including wipe out every pulse board it's connected to over time or right now.

    Doing the relays first is also a good cheap place to start though..

    add, that my 01 camaro did exactly what you've described before the faulty BCM killed the pulse board too.
    Last edited by Smittro; 09-18-2012 at 05:03 PM.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    TN
    Posts
    3

    Black w/ org strips
    1999 ws-6

    Can I re solder or do I have to get a new bcm? I've got to get another motor and c if it does the same thing. Also gonna check and make sure my assembly is moving like it should. I'd hate to have put it on wrong but I don't c how I could if all speeds work it's just parks wrong on intermittent.

  6. #6
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    Yes you can fix it I have and many other s have as well.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: Wiper problems
    By JML6820 in forum Firebird / WS6
    Replies: 15
    Last Post: 01-12-2011, 09:53 PM
  2. Wanted: R/H wiper arm
    By schafs98ta in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 4
    Last Post: 04-16-2010, 08:31 AM
  3. Need a new wiper arm
    By KMdef9 in forum Firebird / WS6
    Replies: 3
    Last Post: 10-01-2009, 06:21 PM
  4. Wiper motor problems
    By farnandj in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 10-31-2006, 06:25 AM
  5. windshield wiper problems of all things
    By the slow and the curious in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 08-13-2005, 09:24 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •