Results 1 to 10 of 10

Windshield Wipers

This is a discussion on Windshield Wipers within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Any one ever heard of a problem with the windshield wipers not stopping in the correct position when running under ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Dearborn, MI
    Posts
    98

    Black
    1993 Firebird Formula

    Windshield Wipers

    Any one ever heard of a problem with the windshield wipers not stopping in the correct position when running under delay?

    Instead of stopping at the normal spot a few degrees above parked, my wipers stop at the normal delay stop point then move back up a few more degrees and stop right in the middle of my windshield. They park like normal, and they reach their highest point just fine, just don't stop under delay mode properly. I have replace the wiper motor twice and have the exact same problem. My 94 Camaro didn't have this problem and it supposedly has the same model wiper motor. I currently have a 93 Formula BTW.

    Any thoughts?
    Steve

  2. #2
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    It won't be in the motor it will be in the controle module that regulated teh speed and delay, there some issues with a limited amount of modules over those years 92-95 i think across the GM line.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Dearborn, MI
    Posts
    98

    Black
    1993 Firebird Formula

    Do you happen to know where that control module is? I looked in my chiltons manual, but it appears to be in the motor itself.

    Thax for the reply!

  4. #4
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    i know its close to it, on my dads suburban it is on the firewall in the engine copatment, it may be attached to the motor its self, you should be able to find it by back tracing the wires from the motor.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Earth
    Posts
    215
    I had a similar problem on another car. The module was a separate box up inside the dash. I found it by tracing down the clicking made by the relays. It turned out to be cold solder joints on the PCB. Easy to fix but hard to find.

    Please post up the fix and location of the module if you find it.

  6. #6
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    Yea those cold joints caused all sorts of issues, onmy dads suburban the wipers would come on by them selves or not work entirely. Even park in the odd spot like you described.

  7. #7
    Driving like i stole it!! dafizzman1's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Centereach, NY
    Age
    31
    Posts
    184

    Arctic White
    1998 Formula

    my wipers will operate properly but when i shut them off, they go straight up instead of down. car is in storage now but was toying w/ replacing the motor. maybe its not the motor.......

    funny cause i shut them off one night and they were fine, then 4 hours later went to use them and the stopped in the "up" position........

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Dearborn, MI
    Posts
    98

    Black
    1993 Firebird Formula

    I quick call to my local GM dealer revealed that I can purchase a new replacement control module that will fix the issue. The module is attached to the wiper motor assembly. Soon as I get out of work today I will order one them and hopefully post a success this weekend.

    Thanks!

  9. #9
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    Welcome and good luck.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Dearborn, MI
    Posts
    98

    Black
    1993 Firebird Formula

    It took a bit longer then I expected, but I finally got my wiper problem fixed. It wasn't the control module or the motor, it just needed to be aligned properly. I ended up taking it to a local shop and upon following the service manual installation procedures, it worked fine for them...

    So, problem solved

    Thanks for everyone's help!
    Steve

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Question: what size windshield wipers for 99 TA?
    By qwik219d9 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 04-01-2012, 05:38 AM
  2. Problem with my windshield wipers
    By nfellman in forum General Help
    Replies: 12
    Last Post: 12-22-2011, 09:17 PM
  3. windshield wipers..
    By wileyCoyote in forum Firebird / WS6
    Replies: 11
    Last Post: 04-06-2011, 07:57 PM
  4. clunking windshield wipers
    By linthead in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 01-17-2008, 04:47 PM
  5. WindShield Wipers Not Working
    By BanditTransAm in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 09-19-2007, 09:22 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •