Results 1 to 7 of 7
Like Tree1Likes
  • 1 Post By SMWS6TA

Weird Noise on take off

This is a discussion on Weird Noise on take off within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Okay guys what do you think, I have a 2001 camaro ss A4 44k miles and I drive the car ...

  1. #1
    Member 01SsRacing's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Longwood
    Age
    27
    Posts
    256

    White
    2001 camaro SS

    Weird Noise on take off

    Okay guys what do you think, I have a 2001 camaro ss A4 44k miles and I drive the car almost everyday. A month back or so I had it down in first and didnt have the music on I pulled out of the gas station and punched it, it hooked up and made this Noice a pretty loud thud in the back. so I tried to pin point the noice by getting on and off of it couldnt quite figure it out. went under the car and all bushing look good the tranny mount bushing is cracked some but didnt look horrible. Im not loosing and performance but I know my car and something just doesnt feel right when leaving from a stop, even when not getting on it, it still feels like something is shifting and I have feel it thur the seat. I can't figure out whats going on.
    2001 Camaro SS, LM 1, BMR LCA, relocation brackets, BMR springs, adj panhard bar, smooth below, lid, sub-frame connectors weld on, strut brace
    2000 WS6, ls6 intake, sub-frame connectors, slp maf, slp cat delete with slp y-pipe, electric cutout, strut brace, smooth below, slp lid, bmr LCA and RLB

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Mich
    Posts
    1

    Black
    95 Z28 conv

    Quote Originally Posted by 01SsRacing View Post
    Okay guys what do you think, I have a 2001 camaro ss A4 44k miles and I drive the car almost everyday. A month back or so I had it down in first and didnt have the music on I pulled out of the gas station and punched it, it hooked up and made this Noice a pretty loud thud in the back. so I tried to pin point the noice by getting on and off of it couldnt quite figure it out. went under the car and all bushing look good the tranny mount bushing is cracked some but didnt look horrible. Im not loosing and performance but I know my car and something just doesnt feel right when leaving from a stop, even when not getting on it, it still feels like something is shifting and I have feel it thur the seat. I can't figure out whats going on.
    I noticed the same thing on my 95 Z M6 73k, it just started it a few days ago. Doesn't matter if its fast or slow take offs its random for mine. I did a quick look over and couldn't fine anything.

  3. #3
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    If the tranny mount is cracked, I'd start with replacing that.

  4. #4
    Member 01SsRacing's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Longwood
    Age
    27
    Posts
    256

    White
    2001 camaro SS

    Thats where im going to start the mount, but I just dont see how that one thing could be causing what im hearing/feeling being that its not cracked real bad but all the same it does have to have a big grunt so we shall see if that fixes the problem.

  5. #5
    Former Mopar Man 2002ssslp's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Branchville, NJ
    Posts
    3,111

    Silver & Blue
    02 Camaro SS, 04 GTO

    Did you check the U-Joints.
    My ride is a 2002 Camaro SS SLP #3296 with 30k, LTH, 3" Y, CME, Frost tune, K&N, ported TB, Blackwing lid, Bellows, MSD, Denso Iridium, and 85mm MAF, Bilsteins, Eibach springs, SLP strut brace, Adj. Panhard, TA Girdle, UMI, Pro 5.0, Nitto NT555
    My wife has a 2004 GTO with the rare SAP, 18" wheels, K&N Cold Air System, MSD, Ported TB, Frost tune, Denso Iridium, Flowmaster cat-back, 3200 Yank, 75k

  6. #6
    Member 01SsRacing's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Longwood
    Age
    27
    Posts
    256

    White
    2001 camaro SS

    No I want to get the car on a life and have it get a good once over on the underside just havent go to a shop to have it done.

  7. #7
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    In addition check the torque arm bushing that is connected to the tail cone of the tranny. If it is worn or the bolt is loose it will move and make all kinds of noise.


    My vote is the same as Walt.


    Might be a good time to invest in a complete poly bushing kit.


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. weird f***ing noise
    By maroca in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 07-23-2009, 07:54 AM
  2. weird m6 noise
    By slimm4357 in forum Manual Transmission
    Replies: 1
    Last Post: 06-18-2008, 11:39 AM
  3. weird noise on ws6
    By tator98TA in forum Firebird / WS6
    Replies: 10
    Last Post: 01-31-2008, 05:00 PM
  4. Weird noise
    By 2fast2blegal in forum General Help
    Replies: 14
    Last Post: 08-29-2007, 01:52 PM
  5. Weird Noise?
    By vinnie311 in forum Firebird / WS6
    Replies: 6
    Last Post: 11-13-2006, 06:00 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •