Results 1 to 11 of 11

Volts

This is a discussion on Volts within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; volts drop to 9 w/AC on...off gos to 13.5...Is Alt going bad or jumping the GUN?????Dont have rite tools to ...

  1. #1
    Member 20ws6speed01's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Winston,OR
    Posts
    272

    blue
    2001 WS6

    Volts

    volts drop to 9 w/AC on...off gos to 13.5...Is Alt going bad or jumping the GUN?????Dont have rite tools to DIAG

  2. #2
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    Quote Originally Posted by 20ws6speed01 View Post
    volts drop to 9 w/AC on...off gos to 13.5...Is Alt going bad or jumping the GUN?????Dont have rite tools to DIAG
    sounds like it..the alt isn't able to keep up with the load. question for you. Do you have any aftermarket stereo equipment etc ?


    also this thread belongs in the stereo and electronics section

  3. #3
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    since it's more of an alternator question I'll put it in the general area.

    Do you have a volt meter? You can get one for about $10 at radio shack....handy tool to have around. Put that across the battery with the car running and see what kinda voltage you have.....should be 14.4 if the alternator is doing it's job.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    NC
    Posts
    421

    NBM
    1998Z28

    Quote Originally Posted by shady milkman View Post
    sounds like it..the alt isn't able to keep up with the load. question for you. Do you have any aftermarket stereo equipment etc ?


    also this thread belongs in the stereo and electronics section
    Are you running an underdriven crank pulley?

  5. #5
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    Quote Originally Posted by PFM View Post
    Are you running an underdriven crank pulley?
    wrong post to be quoting

  6. #6
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    mostly likeky is your alternator. In my case I had low volts in my car always, even when i replace the alternator. The car will never shut off or act weird. I tried everything from a new battery, new alternator, cleaning the grounds, etc.

    The problem stopped when I replaced the factory wires for #4 wires. My voltage stayed up at 14v all the time. It will drop to 11.4v before when the car was sitting. i did a write up about it a long time ago.

    Alternator problem please HELP!

  7. #7
    Member 20ws6speed01's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Winston,OR
    Posts
    272

    blue
    2001 WS6

    thanks

    I'll have a looks at the wires.

  8. #8
    Junior Member emarshws6's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Walnut Bottom P.A.
    Posts
    2

    White
    1999 Trans Am WS6

    i have low volts to do i replace the wire from the battery to the alt?

  9. #9
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Im just saying that I replaced the wires after I run out of options since everything else is new. Don't forget to check that the cable terminals and good and clean. Also the little wire that connects to the alternator. Check the big grounds too. I also read that the PCM controls the voltage in the car too. The fans in our cars suck alot to amperage when they turn on.

    I replace the wires also because it looked to me that it was a small wire for such a big engine. I think that i spend like 30 bucks in all the material and i replace all the wires.

  10. #10
    Member 20ws6speed01's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Winston,OR
    Posts
    272

    blue
    2001 WS6

    it was a weak alternator..

  11. #11
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Good to hear that it was a simple fix.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. o2 volts
    By cobra12345 in forum General Help
    Replies: 0
    Last Post: 09-28-2012, 08:27 AM
  2. !10 volts at coils
    By DaEvil in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 08-29-2010, 03:05 PM
  3. losing volts
    By wad_e in forum External Engine
    Replies: 2
    Last Post: 05-15-2009, 08:14 PM
  4. Low volts
    By jamessr in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 06-17-2008, 11:21 PM
  5. How many volts in a stun gun do i really need to make it hurt.
    By Mike Hawk in forum Almost Anything Goes
    Replies: 11
    Last Post: 11-26-2007, 08:39 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •