Results 1 to 7 of 7

vats problem? again?

This is a discussion on vats problem? again? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; hey guys im back with more questions.. bout two months ago, i had a problem with the VATS it got ...

  1. #1
    Senior Member 98maro's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    north bay california
    Age
    28
    Posts
    2,973

    Black
    00 camaro ss M6 #6695

    vats problem? again?

    hey guys im back with more questions..
    bout two months ago, i had a problem with the VATS it got fixed i did not by passed it,
    so today started with a new thing.. when i want to start the car. it doesnt start at first when u open the switch to crank. only on the second try, it starts up with no problem.. the light (security) light is normal,
    and some times cranks on the first the fist when u open the switch to crank but doenst start till second try..
    could that be the vats again??
    thanks in advace
    00 ss blk m6 " STOCK" strano springs, slp bilstein shocks, adj LCA, adj panhard bar, relocation brackets, 2 point SFCs welded,OEM zo6 rims black, magnaflow exhaust, CME exhaust,E/cutout, slp grille, custom front plate mount, HIDs, whistler mod, side moldings delete, slp air lid, ported and polished TB, strut tower brace, 3.73s gears, and some other parts to list!
    next to come,4.10s,ls7 clutch, ms3 or 228r cam, ported 243s, ls6 intake, ls6 oil pump. ls2 timing chain, longtube headers no cats, with a tune..
    02 tahoe Z71 blacked out
    00 jeep grand Cherokee limited on 22s.
    07 Dodge Charger R/T Inferno Red, Sold
    98 z28 red m6 sold
    07 zx6r ninja flat/black sold
    08 zx6r ninja sold

  2. #2
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    I would guess VATS, a relay on its way out, or a starter in its death throes.

  3. #3
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    my bet on this one (assuming by "normal" you mean your security light is off) that it's a relay sticking. Try swapping that starter relay with your air pump relay and see what happens. It could also be a loose/corroded wire on the battery or your starter solenoid sticking.

  4. #4
    Senior Member 98maro's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    north bay california
    Age
    28
    Posts
    2,973

    Black
    00 camaro ss M6 #6695

    the light is on when i open the switch (security ) sthe car starts after few secons is gone..
    could it be the relay on the engine bay?
    i remeber i opened my hood last night and i slamed it kinda hard,, could it be the relay is half way out or something?
    cuz after few trys it starts up fine..
    the car has power and everithing i dnt think it could be something related to battery, i could be wrong

  5. #5
    Senior Member 98maro's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    north bay california
    Age
    28
    Posts
    2,973

    Black
    00 camaro ss M6 #6695

    Yup, is the vats again.
    Stupid vats problem. Is a nightmare.

  6. #6
    Electrical Engineer KMdef9's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    North of the Motorcity
    Posts
    2,611

    Custom Swirly Black
    2001 WS6 M6

    Time for bypass?

    I replaced my ignition cylinder and have had no problems in 3 years. I also keep no other keys on the key ring except the car keys as preventative maintenance.

  7. #7
    Senior Member 98maro's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    north bay california
    Age
    28
    Posts
    2,973

    Black
    00 camaro ss M6 #6695

    I had the same problem. Last month.
    The cylinder inside the switch. Abd I have the same problem as before.
    The mechanic is coming to check it out for the warranty.
    If he dnt wanna do it I'll ask for my money back.
    And by pass it

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. suspected vats problem
    By 37ute in forum General Help
    Replies: 16
    Last Post: 05-19-2015, 07:39 PM
  2. VATS problem?
    By slims00ls1z28 in forum GTO
    Replies: 2
    Last Post: 08-06-2011, 03:32 PM
  3. VATS problem
    By ezwip in forum Computer & Tuning
    Replies: 5
    Last Post: 12-14-2009, 07:07 PM
  4. Help: Vats/BCM Problem
    By vonny in forum Computer & Tuning
    Replies: 3
    Last Post: 05-13-2008, 04:06 PM
  5. VATS????Security problem with the VATS.
    By LS1RacerMan30 in forum General Help
    Replies: 14
    Last Post: 07-14-2007, 08:39 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •