Results 1 to 9 of 9

Vacuum leak or not?

This is a discussion on Vacuum leak or not? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hi guy's. I've had an issue for a number of months now with my LS1 misfiring and wanting to stall. ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Australia
    Posts
    21
    2003 SS Commodore

    Vacuum leak or not?

    Hi guy's.
    I've had an issue for a number of months now with my LS1 misfiring and wanting to stall.
    Crusing at 100km/h (60mph) its fine, but when it comes back to idle it misses and carries on, as if the idle is too low. It has alot of trouble taking off and can go very close to stalling (on occasion it has).

    So far I've replaced;
    Spark plugs.
    Ignition leads.
    coil packs.
    MAF.
    IAT.
    O2 sensors.

    I've checked it with my scan tool and there are no codes. I've had o2 codes come up from time to time but I'm thinking thats due to the problem not causing it as Its happened with the old o2's and brand new items. The Long term and short term fuel trims are all normal as well.

  2. #2
    Senior Member 98maro's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    north bay california
    Age
    28
    Posts
    2,973

    Black
    00 camaro ss M6 #6695

    I would change the air filter. And clean the MAF. but if I'm wrong u said u replaced it?
    Sounds like a vacuum leak. But if u notice a drop on gas milealge. Abd heard some air coming out of somewhere on the engine bay. Then you have a vacuum leak.

    When was the last time you replaced your gas filter?
    00 ss blk m6 " STOCK" strano springs, slp bilstein shocks, adj LCA, adj panhard bar, relocation brackets, 2 point SFCs welded,OEM zo6 rims black, magnaflow exhaust, CME exhaust,E/cutout, slp grille, custom front plate mount, HIDs, whistler mod, side moldings delete, slp air lid, ported and polished TB, strut tower brace, 3.73s gears, and some other parts to list!
    next to come,4.10s,ls7 clutch, ms3 or 228r cam, ported 243s, ls6 intake, ls6 oil pump. ls2 timing chain, longtube headers no cats, with a tune..
    02 tahoe Z71 blacked out
    00 jeep grand Cherokee limited on 22s.
    07 Dodge Charger R/T Inferno Red, Sold
    98 z28 red m6 sold
    07 zx6r ninja flat/black sold
    08 zx6r ninja sold

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Australia
    Posts
    21
    2003 SS Commodore

    Ah sorry, I've replaced the fual and air filter as well.
    I can't hear any sucking sounds from the engine bay. Nothing obvious anyway.

    Although there is a "Psttuuuu" sound once I turn it off. I had the manifold off to replace the oil pressure switch, but I'm damned sure I put it back correctly. Although I've been tempted to remove it again and repeat the process.

  4. #4
    Senior Member 98maro's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    north bay california
    Age
    28
    Posts
    2,973

    Black
    00 camaro ss M6 #6695

    What year is your car ? Does it have EGR?
    mime was doin that and I had to remove the EGR tube from the intake and didn't put it back right it was makin some sucking noise,
    If your engine has egr you should check that.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Australia
    Posts
    21
    2003 SS Commodore

    Its a 2003 model.
    I'm not sure about the ERG. I'll look it up but I don't think it has the ERG.

  6. #6
    Senior Member 98maro's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    north bay california
    Age
    28
    Posts
    2,973

    Black
    00 camaro ss M6 #6695

    Probably dnt have it.
    Damn idk what the problem could be.
    I hope some 1 else can help you out.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Australia
    Posts
    21
    2003 SS Commodore

    No worries mate, it has just about everyone stumped I think.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Australia
    Posts
    21
    2003 SS Commodore

    I just pulled the throttle body off, and everything in the intake reaks of fuel, even the intake pipe running from the air box to the throttle body.

    Strange!

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Australia
    Posts
    21
    2003 SS Commodore

    Never mind, Car answered the question for me. Cat melted. I gave it a big rev while I was standing next to it this arvo and it blew a massive chunk of catalyst out of the rear end!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vacuum leak
    By 00hawk109 in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 07-17-2011, 10:39 AM
  2. Vacuum Leak from EGR
    By jpn8801 in forum General Help
    Replies: 0
    Last Post: 04-21-2011, 06:59 PM
  3. Vacuum leak
    By blackbird0230 in forum External Engine
    Replies: 3
    Last Post: 04-25-2010, 09:39 PM
  4. Possible vacuum leak?
    By shaggsm3ls1 in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 10-06-2009, 12:14 PM
  5. Help: Vacuum leak (I think)
    By clow76 in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 08-12-2009, 04:21 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •