Results 1 to 15 of 15

Turn Signals

This is a discussion on Turn Signals within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Im having issues with my driver side turn signals, it wont flash, the arrow on the cluster just stays lit ...

  1. #1
    Junior Member bb4ninja's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Texas
    Posts
    20

    Pewter Metallic
    2000 Pontiac Trans Am

    Turn Signals

    Im having issues with my driver side turn signals, it wont flash, the arrow on the cluster just stays lit and ive already replaced the front and rear bulbs, and the fuse for the turn signals. Could it be the flasher? or some kind of short

  2. #2
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    yeah flasher is what id change next

  3. #3
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    Check the actual housing and ensure its free of rust and corrison.
    J
    2001 SS, Its not the car its the Driver that matters....

  4. #4
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    Quote Originally Posted by sunsetorangess View Post
    Check the actual housing and ensure its free of rust and corrison.
    J
    definately a possibility. . . does your driving lights/turn signals come on? one time my driving lights would come one but wouldnt flash. i thought just one filament was burnt out but it wasnt. corrosion in the socket just needed cleaned out

  5. #5
    O U 8 1 2 Spaz's Avatar
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    over here...
    Age
    39
    Posts
    25,693

    []D [] []V[] []D
    1999 trans am

    have you checked your turn signal sluid level...



  6. #6
    Awaiting Activation
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Colorado
    Posts
    1,188

    Black
    RIP S4 06Tbss

    Im 99.9% positive it is your flasher. Mine did the exact same thing that you just discribed. Changed mine and they work fine now. Any local auto store has one for cheep, and the flasher is under your steering wheel under that panel right where your knees sit off to the upper right hand side, pretty ez fix.

  7. #7
    Member youngun67's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    WI/NC
    Age
    33
    Posts
    158

    red/black
    98 T/A

    i have a quick addition to that i had the same thing happen to mine on the passenger side and the driver side worked fine than about 2 weeks later the driver side did the same thing would you think flasher as well?

  8. #8
    O U 8 1 2 Spaz's Avatar
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    over here...
    Age
    39
    Posts
    25,693

    []D [] []V[] []D
    1999 trans am

    Quote Originally Posted by bb4ninja View Post
    Im having issues with my driver side turn signals, it wont flash, the arrow on the cluster just stays lit and ive already replaced the front and rear bulbs, and the fuse for the turn signals. Could it be the flasher? or some kind of short
    teh little hole under your runnnig light is the access to your light... pull the bulb take it in to walmart with you and get a new one... you have to twist it untill it clocks or stops then pull the bulb out... rever to put the new one in...

    yes.. you have a dea signal bulb...

  9. #9
    Junior Member bb4ninja's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Texas
    Posts
    20

    Pewter Metallic
    2000 Pontiac Trans Am

    Thanks for the help guys, tommorow ill head down to the local autozone and get a new flasher, if that doesnt work ill check the sockets, they seemed ok to me but doesnt hurt to check again

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    homer glen il
    Posts
    65

    silver
    1998 bmw z3

    I believe if it was a flasher it would effect both sides... I've seen problems with gm bulb sockets having bad ground connections in the socket. with the turn signal on you may also want to wiggle the wires on the bulb socket see if it starts to flash

  11. #11
    Junior Member bb4ninja's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Texas
    Posts
    20

    Pewter Metallic
    2000 Pontiac Trans Am

    Just wanted to thank everyone again, i replaced the flasher and all is well again

  12. #12
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    awesome man!!!! glad its fixed!

  13. #13
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Texas
    Posts
    3

    Black
    2000 Trans-Am

    Figured I'd use the same thread, instead of starting a new one named 'Turn Signals'.

    Mine don't work at all on either side. It won't even light up (like what happens when a bulb goes out, lights up but wont flash).

    I replaced the flasher, checked the fuse, and all the lights light up fine. When I turn on the turn signal, both flashers (the old and the new replacment) make a very faint buzzing noise.

    Anyone have a clue?

  14. #14
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    Quote Originally Posted by vx15i View Post
    Figured I'd use the same thread, instead of starting a new one named 'Turn Signals'.

    Mine don't work at all on either side. It won't even light up (like what happens when a bulb goes out, lights up but wont flash).

    I replaced the flasher, checked the fuse, and all the lights light up fine. When I turn on the turn signal, both flashers (the old and the new replacment) make a very faint buzzing noise.

    Anyone have a clue?
    hmmm. . . maybe a bad ground somewhere

  15. #15
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Texas
    Posts
    3

    Black
    2000 Trans-Am

    Well, after many hours of troubleshooting, I narrowed the problem down to the 'DRL box'. Disconnecting the DRL harness from the box fixes the problem, but of course the DRLs no longer work.

    There is not a whole lot inside the box that looks like it could go bad. A controller chip and two inductors.


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. turn signals
    By pewterz55 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 15
    Last Post: 06-24-2010, 06:17 PM
  2. turn signals
    By pewterz55 in forum Camaro / SS
    Replies: 1
    Last Post: 08-11-2009, 07:12 PM
  3. Turn signals!!
    By youngun67 in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 02-17-2009, 10:09 AM
  4. Help: turn signals
    By joker in forum Stereo and Electronics
    Replies: 2
    Last Post: 04-12-2008, 01:18 PM
  5. Turn Signals!!
    By 2001bird in forum Stereo and Electronics
    Replies: 4
    Last Post: 01-07-2008, 10:40 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •