Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 22

Turn Signal Problems

This is a discussion on Turn Signal Problems within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I need help on this problem. My right turn signal freezes when I turn it on ( The arrow + ...

  1. #1
    おれわCamaroがいじん! chaosinfinite's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Washington D.C.
    Age
    31
    Posts
    198

    Black
    1998 Chevrolet Camaro SS

    Turn Signal Problems

    I need help on this problem. My right turn signal freezes when I turn it on ( The arrow + the lights just stay lit, and they don't blink) When I turn my left ones on they work perfectly. The turn signal was working earlier during the day, but then towards the later evening it stopped working when I was driving around. Any help would be greatly appreciated....thank you..

  2. #2
    Member Corey1987's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Greenville, NC
    Age
    30
    Posts
    231

    Black
    1998 Z/28

    check ur front and rear turnsignal bulbs, when the turn signal just freezes, its letting u know that 1 of the bulbs are out.
    http://img519.imageshack.us/my.php?image=wheelieke5.jpg361hp 351tq 98 Z/28 A4 SLP Lid/Smooth Bellow/LM2 K&N Filter Pacesetter Headers TSP Y Pipe Z06 Style Wheels B&M shifter Yank 3200 Prothane Motor/Trans Mounts Torquer V2/7.425" p-rods/Comp Springs
    $, the replacement for displacement.

  3. #3
    Member ZForce1's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Maine
    Posts
    124

    red
    1999 camaro Z28

    turn signal problem

    He's right - a real quick way to find out which bulb it is, is by turning on the emergency flashers - they work on a different circuit and the good lights will all flash normally.

  4. #4
    Aw shucks. bluefields88's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Berkeley, CA
    Posts
    3,619

    Red
    2000 Camaro SS #3574 A4

    had the same problem. one of your bulbs is out. my front running light was out, the easy way to check it is if it's not on while the car is. getting to the light is a bitch, some people take out the headlights and get to it from the top, while I went from the bottom. there's some plastic covering the bottom of the car, and I just unbolted some of it and reached up and found the light socket. once you get the new bulb in, it'll work fine.

  5. #5
    Member jeremy_m70's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    ALABAMA
    Age
    38
    Posts
    132

    SILVER
    1998 Z28

    Just replaced mine on 98z and both front, 1157's i think, were bad but the parking lights worked. I checked by turning the key switch on and then checked both turning directions. The signal came on in the inside but didn't blink, both back turning signal would come on and not blink but the fronts never did anything when turned to the respective side. I went through the bottom plastic but becareful, my car is nearly 10 years old and some of the bolts on passenger side were rusted together. If you start to loosen one and it becomes hard to turn and twists becareful, because it will rip the modeling and/or bumper.

  6. #6
    おれわCamaroがいじん! chaosinfinite's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Washington D.C.
    Age
    31
    Posts
    198

    Black
    1998 Chevrolet Camaro SS

    Alright it is the front right hand turn signal light ( if your sitting in the drivers seat) I have read previous posts on this problem, and found out that both turn signal lens' are cracked/chipped. Do you think I will have to replace the sockets along with the bulbs/lens? and btw where do you buy the bulbs/sockets/lens' from?

  7. #7
    Member Corey1987's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Greenville, NC
    Age
    30
    Posts
    231

    Black
    1998 Z/28

    bulb- any autoparts store, socket and lens- either a local junkyard or the dealer.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    florida
    Posts
    90

    black
    02 z28 vert M6

    yeah my fuse keeps blowing, haha and i have no turn signal or "auto lights" haha i feel ur pain!
    any help?

  9. #9
    Member wicked1's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    West Virginia
    Posts
    104

    Black
    1999 Trans Am

    You could have another problem. The signal stopped working on my car and when I took the bulb out I discovered it was still good. But what happens is moisture builds up in the socket and shorts it so it doesnt work for a while. After a few days it works again. The only thing you can do aside from replcing the entire turn signal and lens is go to an auto parts store and get a tube of grease. Not sure what its called but its for light builbs and electrical connections. It helps keep the moisture out. A tube of it is about 8 bucks or some stores have small packs of it for a dollar.

  10. #10
    Member jeremy_m70's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    ALABAMA
    Age
    38
    Posts
    132

    SILVER
    1998 Z28

    Quote Originally Posted by First Spray777 View Post
    yeah my fuse keeps blowing, haha and i have no turn signal or "auto lights" haha i feel ur pain!
    any help?
    I had same problem on a Z71 and I had a short (naked wire) that would cause fuse to blow shortly after replacing fuse. After about 10 fuses @ 1 dollar a piece I found the worn naked wire and taped it up, since then no problems at all in 5 years. Hope this might shed some light for you.

  11. #11
    Member jeremy_m70's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    ALABAMA
    Age
    38
    Posts
    132

    SILVER
    1998 Z28

    Quote Originally Posted by chaosinfinite View Post
    Alright it is the front right hand turn signal light ( if your sitting in the drivers seat) I have read previous posts on this problem, and found out that both turn signal lens' are cracked/chipped. Do you think I will have to replace the sockets along with the bulbs/lens? and btw where do you buy the bulbs/sockets/lens' from?
    As others have said, auto parts stores or wal-mart will have this bulbs. As far as the lens etc, ebay or junk yard would be a good bet. I found a place in Tennessee called Tennessee Auto, in cleveland tennesse that has just about any used 93 and up camaro or trans part. http://stores.ebay.com/Tennessee-Auto. I have been to there shop and they have a warehouse of used parts.

    Also there should be grease in the lamp socket, just don't clean it out when replacing bulb. I wouldn't think the socket is bad unless it has been or gets damaged when replacing the bulb. If the socket has no grease be sure and get some before replacing. If it was mine I would go ahead and replace the other side while your at it and the bulbs come in a 2 pack!!

  12. #12
    2001 Pewter WS6 ws6drew's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Orlando, FL U.S.A.
    Age
    37
    Posts
    13

    Pewter
    2001 WS6 Trans Am

    One of the factors that can atribute to this problem is the globe that houses the bulb can become cracked. While driving in the rain with the cracked globe, water gets in the globe and causes the bulb to break (Ever see the McGyver episode where he made a light bulb explode by squiting it with water? Same Principal). I've replaced the bulbes nearly half a dozen times and replaced both globes, but they're up for it again. Getting to them from underneath the car is definitely the easiest. You'd think someone would design a type of plastic guard for them, made of plexiglass or something.
    WS6DREW

  13. #13
    2002 Formula Firehawk 96z28's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    San Diego CA
    Age
    35
    Posts
    1,321

    Black
    2002 Formula Firehawk

    lol what everybody else said

  14. #14
    Junior Member madmatt's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Lexington
    Age
    30
    Posts
    56
    Im going to tag along with this thread, because Im having the same problem. My left turn signal is doing the solid green indicator light thing, and we replaced the bulb, but the socket is all burned looking and misshaped. It worked for about 30 mins of use, then froze up again, so I suppose the socket needs replacing. Anyone know what the part number is? Or where to get one?

  15. #15
    O U 8 1 2 Spaz's Avatar
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    over here...
    Age
    39
    Posts
    25,693

    []D [] []V[] []D
    1999 trans am

    they are just low on turn signal fluid... couldn't resist...

  16. #16
    Junior Member madmatt's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Lexington
    Age
    30
    Posts
    56


    replaced the socket with Autozone part number 85881. Works like a charm. Was only 9 dollars at autozone, and be sure to get the correct bulb.

  17. #17
    2-Legit-2-Quit bgable's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Cville,Indiana
    Posts
    772

    IBM
    2006 Pontiac GTO

    yep its a bulb mine did the same exact thing,but its very easy to change
    2006 IBM GTO A4
    20% sides/rear 35% Windshield,SAP Repos,Ruff 278s Staggered 18s,LT's,Catless mids,Spintech Mufflers/X pipe,Torquer v.2,Vig3200 Stall,HPTuned,AEM CAI,SLP Thermostat,IAT relocate,BMR Drag bags, P4000DVD HU.

    2000 TA WS6 NBM A4 Full Bolt-Ons-Gone

  18. #18
    Junior Member daveinstl's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Saint Louis
    Posts
    23

    Red
    2002 Camaro SS

    Mine does this - I know what the problem is but how do you get to the &*^%ing thing without taking everything apart? I took off the brace on the top but still can't reach it. I didn't see a plastic piece on the bottom that comes off but will look again.

  19. #19
    Junior Member daveinstl's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Saint Louis
    Posts
    23

    Red
    2002 Camaro SS

    Got them. There is a piece of plastic that comes off from the bottom; then you have to work from feel.

  20. #20
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    NC
    Posts
    4

    Gray
    1998 Trans Am

    I tried to get the turn signal socket from GM .. it was $85 ---flop -- thanks for the 85881 part number .. I will try it .. I guess to change the socket there is no other way than to cut cables and patch the new ones .. right?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Turn Signal Problems
    By Beck2013 in forum Firebird / WS6
    Replies: 19
    Last Post: 03-02-2011, 10:28 PM
  2. Turn Signal
    By Z28boy2000 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 1
    Last Post: 03-30-2009, 12:36 PM
  3. Turn Signal help
    By Blksilvr in forum Appearance Section
    Replies: 3
    Last Post: 07-29-2007, 09:07 AM
  4. Turn Signal Cam
    By shlby123 in forum Firebird / WS6
    Replies: 0
    Last Post: 03-20-2007, 02:15 PM
  5. Turn signal/DRL problems
    By daryl.l in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 04-08-2006, 08:19 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •