Results 1 to 7 of 7

turn signal problem?

This is a discussion on turn signal problem? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; So i noticed my right front turn signal was out so i went to change the bulb and notice the ...

  1. #1
    Junior Member DMAN's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    OKC, OK
    Posts
    35

    White
    2001 Camaro

    turn signal problem?

    So i noticed my right front turn signal was out so i went to change the bulb and notice the bulb had blown and the connector appeared to be kind of black and the grease looked to be fried a bit. i went a head and changed the bulb and it worked when i tested it but went out as soon as i put everything back together so my question is do i need to replace the connector or is their maybe just a bad connection due to the fried bulb grease and if so can i just clean the connector with some brake cleaner or something?

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    san jose ca
    Posts
    4

    navy blue metallic
    2001 z28

    The same think happened to mine..I had the clear signals and water was getting to the connector.I put a dap of rtv around the connector to seal it to the housing of the light. Hasn't went out since (blew out twice before using rtv)

  3. #3
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    if the socket is in bad enough shape, you need to change it. im pretty sure they're the same as firebirds, and you can get them at the parts store for about $6. inspect your housing very well also, because there is probably water getting in somewhere.

  4. #4
    Junior Member DMAN's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    OKC, OK
    Posts
    35

    White
    2001 Camaro

    If I can get the socket for $8 I'll probably just change it. Is it hard to change the socket?

  5. #5
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    nope, cut 3 wires then splice new ones in . . . make sure to you leave yourself plenty of slack

  6. #6
    Junior Member DMAN's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    OKC, OK
    Posts
    35

    White
    2001 Camaro

    ok i just checked my bulb before i bought a new socket and when i turn my lights on the bulb lights up but when i turn my signal on it doesn't blink it just stays lit. still a socket problem or something else?

    also i just checked my hazards and they all flash but the passenger front. possible flasher problem?
    Last edited by DMAN; 10-25-2010 at 03:45 PM.

  7. #7
    Junior Member DMAN's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    OKC, OK
    Posts
    35

    White
    2001 Camaro

    fixed it! it was the flasher.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. turn signal problem
    By Firebirdformula in forum Firebird / WS6
    Replies: 7
    Last Post: 06-07-2010, 05:55 PM
  2. Turn Signal problem
    By Camaroride32 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 04-16-2008, 04:23 PM
  3. Left Turn Signal Problem
    By 6speedTAthistime in forum Firebird / WS6
    Replies: 6
    Last Post: 11-21-2007, 07:53 PM
  4. Turn signal problem
    By {FzS}BlacKMagicK in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 05-01-2007, 06:27 AM
  5. Turn Signal Problem
    By M.RedWS6 in forum Firebird / WS6
    Replies: 5
    Last Post: 11-25-2006, 11:02 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •