Results 1 to 6 of 6

Trip Odo Resets Every Time I Start the Car

This is a discussion on Trip Odo Resets Every Time I Start the Car within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Has anyone had these two things happen? I had to replace the battery a week or so ago and now ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Seymour,Texas
    Posts
    11

    White
    1999 Trans Am

    Trip Odo Resets Every Time I Start the Car

    Has anyone had these two things happen? I had to replace the battery a week or so ago and now every time I start the car the trip odometer resets itself, also all of the gauges go to their far pegs and return to zero then give the actual readings. Is this normal about the Gauges???

  2. #2
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    I might be wrong, but I think it's normal for the gauges to do the full sweep in self-test/startup. As for the odometer reset, I do not know. Others will chime in to offer further assistance.


    extreme dimensions, driveshaft shop, harrop, hid(35watt/6k) lows, hurst, k&n, led fogs, maverick man, mishimoto, nitto, revshift, slp, stern st-1, smoked sidemarkers, whiteline poly radius rod bushings

  3. #3
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    gauge sweep is normal......any other funkiness with the car electrically? Clock keep time and things like that? Was it doing it before the battery swap? Pretty puzzling....I would have to think on it to see what might come to mind. Faulty reset switch perhaps?
    Quote Originally Posted by Mean Green Z28 View Post
    Don't worry about understanding women. Women understand women, and they hate each other

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Seymour,Texas
    Posts
    11

    White
    1999 Trans Am

    Upon further research Pontiac TSB#990849009 it is caused by a volatile chip in the inst cluster. It happens at very low ambient temps and possible low voltage. According to the TSB replacement of the cluster is the fix. I think I will live with it.

  5. #5
    How strange that mine is resetting every time too and then I find your post. How much would it cost to replace the cluster?

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Dayton, Ohio
    Posts
    34

    Black & pewter
    2002 Formula & 1999 TA

    I had that problem too, but when I changed the battery it stopped. It usually happens to 1999 models.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Trip odometer resets itself
    By Martini2 in forum Computer & Tuning
    Replies: 7
    Last Post: 01-23-2016, 08:20 PM
  2. Time to start...
    By SilentTrouble in forum General Help
    Replies: 0
    Last Post: 08-19-2010, 12:38 PM
  3. Help: wont start all the time !!!
    By batmanls1 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 03-18-2010, 08:02 PM
  4. Calling All Car Clubs - Time For A Road Trip
    By Ed Blown Vert in forum Almost Anything Goes
    Replies: 0
    Last Post: 10-08-2009, 01:10 PM
  5. Time to start rebuilding....
    By DrMilhouse in forum Stereo and Electronics
    Replies: 3
    Last Post: 07-28-2006, 10:06 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •