Results 1 to 3 of 3

Transmission Troubles!

This is a discussion on Transmission Troubles! within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I have a 95 Z28 A4, and my transmission is not working properly. When im in park, its actually reverse, ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Bay Area Cali
    Posts
    86

    White
    1995 Camaro Z28

    Transmission Troubles!

    I have a 95 Z28 A4, and my transmission is not working properly. When im in park, its actually reverse, Reverse is still reverse, neutral is neutral, and drive is drive. So basically I don't have a park gear. The gears in drive are shifting up and down normally. The electrics in the car still acknowledge park as park (So I have to turn off my car and start my car in reverse). And because it is in park, when im backing up the reverse lights don't turn on.

    So, how bad does this sound? It really hasn't shown any major problems

    I can post up a picture of the mechanics underneath the shifter if it is necessary.
    Thank you

  2. #2
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Maybe a bent linkage, like your car is stuck in both park and reverse and not completely in park or reverse? You're going to have to pull the console and look from up top and get underneath the car and see if there is anything bent. Could possibly be the selector button on the shifter. Could be worn out or broken and keeping the shift lever from going all the way up to P. Keep us posted.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Bay Area Cali
    Posts
    86

    White
    1995 Camaro Z28

    Quote Originally Posted by cammed goat View Post
    Maybe a bent linkage, like your car is stuck in both park and reverse and not completely in park or reverse? You're going to have to pull the console and look from up top and get underneath the car and see if there is anything bent. Could possibly be the selector button on the shifter. Could be worn out or broken and keeping the shift lever from going all the way up to P. Keep us posted.
    Thank you, I will! I'll get a picture under the console by tomorrow.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ABS troubles
    By spyhunt3r in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 10-01-2013, 07:51 PM
  2. Turkey troubles
    By LimeNine in forum Almost Anything Goes
    Replies: 15
    Last Post: 02-09-2013, 02:38 AM
  3. new mustang chinese transmission plagues with troubles
    By big hammer in forum Almost Anything Goes
    Replies: 90
    Last Post: 04-25-2011, 09:27 PM
  4. headlight troubles
    By JROBINSON1016 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 5
    Last Post: 03-19-2011, 08:39 PM
  5. t-top troubles...
    By delinquent543 in forum Firebird / WS6
    Replies: 15
    Last Post: 11-09-2005, 05:11 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •