Results 1 to 9 of 9

Trans Mount

This is a discussion on Trans Mount within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I replaced my trans (auto) mount on my 98 a couple of weeks back. I am now getting vibration in ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Clear Lake City, Texas
    Age
    53
    Posts
    36

    Black
    1998 & 1979 TA

    Trans Mount

    I replaced my trans (auto) mount on my 98 a couple of weeks back. I am now getting vibration in the car. I went back with the ploy mount from Jegs, seems the mount is to stiff and I am transfering the vibration to the body. Has anyone else had this problem. I am thing about swapping out this one out with the original mount from GM Parts Direct, part number 22174970 for 59 bucks.

  2. #2
    The Bandit Wesman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    NJ
    Posts
    4,033

    SGM
    1998 Trans Am WS6

    The poly mounts are much stiffer than the rubber mounts, and will transfer more vibrations/noise into the cabin. Its just the tradeoff for having stronger mounts.

    Only way to get rid of the extra vibrations is to go back to the stock rubber mounts. I don't trust the stock ones very much though, when I got my car, the stock trans mount was torn completely in half. I'll live with the extra vibrations to keep the powertrain in place. However, my car is not a daily driver, either.

  3. #3
    old timer blue02Z's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Texas
    Age
    31
    Posts
    3,805

    Navy Blue Metallic
    2002 Z28

    wesman summed it up. i have a poly trans mount and its my daily driver. i'd rather run the poly mount

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Clear Lake City, Texas
    Age
    53
    Posts
    36

    Black
    1998 & 1979 TA

    Yep, mine was ripped in half too. Mine is my daily driver, not sure if I am going to replace or not. I have a 30 mile drive one way.

  5. #5
    Retired NOT tired SteveC's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Poway, Ca
    Posts
    1,126

    SOM
    2001 Z28 (Sara)

    I had a piece of thin soft rubber placed between the poly mount and the cross brace, and it helps minimize the vibration.

    SteveC

  6. #6
    Member Blue28's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ca.
    Posts
    769

    Navy Blue
    1999 Camaro Z28

    Lightbulb

    Get the Energy Suspension trans mount, then cut/grind the 2 preload bumps off then mount it up. I've ran my car this way for over 6yrs with no problems, and with very little vibration/noise increase in the car.

  7. #7
    That guy thearborbarber's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    SoDak
    Posts
    892

    White over Red
    1991 Suburban

    Quote Originally Posted by Blue28 View Post
    Get the Energy Suspension trans mount, then cut/grind the 2 preload bumps off then mount it up. I've ran my car this way for over 6yrs with no problems, and with very little vibration/noise increase in the car.
    This man speaks the truth.

  8. #8
    Member TOMASINO's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    downers grove
    Posts
    206

    white
    2000

    Quote Originally Posted by HUNTNFISH View Post
    I replaced my trans (auto) mount on my 98 a couple of weeks back. I am now getting vibration in the car. I went back with the ploy mount from Jegs, seems the mount is to stiff and I am transfering the vibration to the body. Has anyone else had this problem. I am thing about swapping out this one out with the original mount from GM Parts Direct, part number 22174970 for 59 bucks.
    they vibrate for the first month, then after it goes away i mean not completly but wont vibrate like it just to. i place a piece of old tire rubber between the mount and the tranny and i have no vibrations here.. but if you keep breakin the original mounts this has to do with the reinstallation of the transmission for some reason before i never have to replace the tranny mount, but after the unistalled the tranny for some work and reinstalled i was breakin the oem mount every 2 months or so

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Clear Lake City, Texas
    Age
    53
    Posts
    36

    Black
    1998 & 1979 TA

    I will try it, thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 96 & 98 trans mount
    By redbird98 in forum Firebird / WS6
    Replies: 6
    Last Post: 10-30-2010, 11:43 AM
  2. pic of trans mount
    By 02WS6dream in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 08-12-2007, 05:56 AM
  3. M6 Trans mount
    By ss~zoso~ss in forum Manual Transmission
    Replies: 3
    Last Post: 04-10-2007, 08:46 AM
  4. Trans Mount
    By silver98TA in forum Automatic Transmission
    Replies: 3
    Last Post: 08-26-2005, 09:57 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •