Results 1 to 8 of 8

traction control stuck off

This is a discussion on traction control stuck off within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; normalley when I start the engine I allways turn the TCS off unless the road is wet then leave it ...

  1. #1
    Member qwik219d9's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Atlanta, GA,Ft.Walton Bch,FL
    Posts
    411

    silver
    99 ws6

    traction control stuck off

    normalley when I start the engine I allways turn the TCS off unless the road is wet then leave it on.

    well the other day it was raining I noticed that my traction control sys. was off went to turn it on and could'nt

    I'm thinking the toggle switch has finalley burned up,

    ?1. if I have continuity w/ switch on and off would this indicate only the switch is bad and not something else w/ TCS?

    ?2.can I substitute the OEM switch w/ a regular on off toggle? not sure if I can because if I remember correctly there are more than 2 wires connected to this switch.

    Thanks
    cam-LTs-FAST78-Susp.-Rims

  2. #2
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    If I recall, you should have a reading with the meter set to Ohm. If you get power with the switch off, then it's bad. Is your ABS light lit? You could have an ABS fault resulting from a bad wheel sensor or blown fuse. As far as substituting, check how many terminals are on your factory switch.

  3. #3
    Member qwik219d9's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Atlanta, GA,Ft.Walton Bch,FL
    Posts
    411

    silver
    99 ws6

    OK " If you get power with the switch off, then it's bad" this makes sense because I'm mearsuring on back terminals w/ power in off = burned contacts.

    I'll post up the # of wires on back of switch.

    ABS anti lock brakes light isn't no the dash

    Thanks

  4. #4
    Member qwik219d9's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Atlanta, GA,Ft.Walton Bch,FL
    Posts
    411

    silver
    99 ws6

    the TCS started working normalley again I say again because it has stuck itself off in the past guess it's one of those mysteries of the unknown.

    now the rear window defroster is malfunctioning it comes on w/ light on the control panel however it only stays on for about 30 seconds then it turns off and it is'nt defrosting the rear dew on the window, normalley the frost or dew is gone w/in 20 seconds.
    I'll try to clean the electrical contacts at the window.

    any thoughts?
    Thanks

  5. #5
    Your friendly policeman FinZ28's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Alabama
    Posts
    519

    Bright Rally Red
    2001 Chevy Camaro Z28

    My ASR was stuck off for several days but has now started working again. I noticed around the same time that my rear-window defroster wasn't working. The light on the dash came on when I pushed the button but it didn't appear to be working, so after several minutes I turned it off.
    2001 Chevy Camaro Z28 A4
    SLP cold air intake/lid, SLP smooth bellow, Pacesetter LT's, ORY, Magnaflow exhaust, BMR STB, adjustable Panhard rod, SFC's, LCA's, 1LE sway bars, cross-drilled rotors

  6. #6
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    do they share the same relay?



    (also I have no TCS so on this subject not much help)

  7. #7
    Your friendly policeman FinZ28's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Alabama
    Posts
    519

    Bright Rally Red
    2001 Chevy Camaro Z28

    Not sure, but it might be worth checking. My ASR has since started working normally, though. I need to see if the rear defroster works now.

  8. #8
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    I would check fuses and relays just to be safe.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: traction control
    By driller in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 10-23-2011, 05:08 AM
  2. cruise control with traction control
    By basballny2 in forum General Help
    Replies: 12
    Last Post: 06-17-2010, 12:57 AM
  3. Possible to add traction control???
    By patriot1136 in forum Firebird / WS6
    Replies: 17
    Last Post: 10-04-2007, 07:23 PM
  4. traction control on or off????
    By clg82 in forum Firebird / WS6
    Replies: 9
    Last Post: 04-29-2007, 11:49 AM
  5. Traction Control
    By daryl.l in forum Firebird / WS6
    Replies: 4
    Last Post: 03-05-2006, 02:05 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •