Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 28

Thud Thud Thud Thud/ Where is this noise?

This is a discussion on Thud Thud Thud Thud/ Where is this noise? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Alright, I will start this off by saying last year I bottomed out... badly. Ever since then I would get ...

  1. #1
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    Thud Thud Thud Thud/ Where is this noise?

    Alright, I will start this off by saying last year I bottomed out... badly. Ever since then I would get a very intermittent THUD THUD. It is/was right under my feet. Well winter came and I didnt mess with it.

    Now, a few days ago I went out logging, I ripped 1st gear, caught 2nd gear and ripped that and then just stuck it in 3rd. Then.... THUD THUD THUD THUD THUD THUD THUD THUD. It is VERY consistent, and is directly related to how fast my tires are spinning... ie, how fast the car is moving. If Im just sitting in neutral... It doesnt make the noise. So, I put the car up on four jack stands and put it in 1st gear. When your in the car you can here it / feel it. I go below and the exhaust is so loud I cant hear anything. Still increase with speed. Could the DS be badly off balance causing this?

    I then removed my driveshaft and the stupid driveshaft safety loop. I initally thought U joints. Well, they both seem perfect, no slop. So I put the car in drive, with no Driveshaft and I cant hear or feel a thud thud thud thud.
    It appears something is rubbing/hitting my DS right here!
    Click for full size
    Click for full size

    Heres the crossmember. Click for full size

    I had thought the TQ had come loose, but it does not look like it has. Since I had the car in gear with no DS and the noise did not re-appear I am forced to think its the driveshaft. Take it somehere to get it balanced? Buy a new DS? Buy a steel DS? Also, When this happened all my lights came on. LOW TRAC, ABS INOP, AND BRAKE. The LOW TRAC started when I bottomed out last year. Then this year the other two lights started coming on... whenever they wanted to. Anyone have any ideas about that? Heres a short video I took of the DS.

    http://s61.photobucket.com/albums/h4...t=MVI_0465.flv

  2. #2
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Sure seems like a driveshaft problem. Looks like something is rubbing right across the DS balance weight. It even looks like its starting wear the weight away. Could that be the rapid thud noise?

  3. #3
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    Thats what I saw. The custom 4" exhaust goes right next to that point. You can see where they had to push the exhaust in to make it clear. It is starting to wear into the weight. Im hoping this is the thudthudthud. I might take it somehwere to check thr balance or order a new one/used one.

  4. #4
    James Bond Spikito's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Texas
    Age
    30
    Posts
    4,546

    2001 3.8 Black - sold
    2000 SS Black M6

    if the pipe is up against the DS, then that weight would slap up against it everytime it came around....makes sense to me

  5. #5
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    ahh yeah it makes sense. Maybe you bottomed out on the exhaust pipe and bent/pushed it closer to the driveshaft. If the DS was bent, it should vibrate all the time.

  6. #6
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    Well. I found my problem. Its bad, real bad. Absolute Carnage. Like seeing your puppy get ran over bad. Im uploading pictures right now. Ill just let you know the car is completely down, and im 100% surprised it even moved at all.

  7. #7
    TJEA Retirement Home Dr.Crash's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    U. S And A Greatest country in all of world
    Posts
    3,383

    Stock
    2002 Camaro

    what was it?

  8. #8
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    hmmm...is it in the rearend? The anticipation is killing me

  9. #9
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6


  10. #10
    TJEA Retirement Home Dr.Crash's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    U. S And A Greatest country in all of world
    Posts
    3,383

    Stock
    2002 Camaro

    ouch!

  11. #11
    That guy thearborbarber's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    SoDak
    Posts
    892

    White over Red
    1991 Suburban

    What differential did you have in there?

  12. #12
    Senior Member ss~zoso~ss's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    )
    Posts
    9,128

    SS: NBM, tan top
    1998-SS, 2010 Jetta TDI

    just saw your other thread and thought about this one.

    sorry for your loss

  13. #13
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    Quote Originally Posted by thearborbarber View Post
    What differential did you have in there?
    DTS 12 bolt.

  14. #14
    Member One_Bad_TA's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Cleveland, Ohio
    Age
    37
    Posts
    480

    Red
    2000 Trans Am WS.6

    Quote Originally Posted by Hi-Po View Post
    DTS 12 bolt.
    Damm I know exactly how you feel, I had a thread like this several months back and I had a very similar problem. I cracked my carrier which was causing a thud all the time and caused my car to somewhat buck when I was moving. Sorry to see that man. I upgraded to a 9" so Im hoping I wont have any more problems like that

  15. #15
    Slow'er'Ass Mr. Luos's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Thornton, CO
    Posts
    23,785

    Red Tint Jewelcoat
    2008 Trailblazer SS

    Without reading....


    I'm gonna guess the 12 bolt went.

  16. #16
    Single Malt rbob93's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Ft. Lauderdale, FL
    Age
    69
    Posts
    2,707

    Sebring Silver
    2000 CamaroSS

    Dayum.....those bolts looked like they backed right out.

    LocTite anyone??

  17. #17
    Impounded
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beaver Dam KY
    Posts
    7,746

    79 T/A -91 Firebird
    1998 Trans Am -Oynx Black

    I hate to use this example but I have the horsepower tv episode of the ls gun and they has the same issue and broke motor mounts caused it.... so they said.. i can send it to you. Looked exactly the same

  18. #18
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    Quote Originally Posted by rbob93 View Post
    Dayum.....those bolts looked like they backed right out.

    LocTite anyone??
    No shit. There isnt any on there that I can see. :WTF: Those bitchs will be Red Loctited when I put this pile of crap back together.
    Quote Originally Posted by JoshieDoom View Post
    I hate to use this example but I have the horsepower tv episode of the ls gun and they has the same issue and broke motor mounts caused it.... so they said.. i can send it to you. Looked exactly the same
    Hmmm. I guess send it to me. Seems odd, but Im not saying it couldnt happen. Dont see how its possible though.


    385 bucks for new ring/pinion/seals/bearings and relucter wheel.

  19. #19
    Impounded
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beaver Dam KY
    Posts
    7,746

    79 T/A -91 Firebird
    1998 Trans Am -Oynx Black

    Last edited by JoshieDoom; 04-27-2009 at 11:20 AM.

  20. #20
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    Quote Originally Posted by JoshieDoom View Post
    Funny, my DS has those same wear marks. Thanks for the video.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help with Thud Sound
    By 99WS6MAN in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 10-27-2010, 06:42 PM
  2. Rearend clunk/thud...
    By CamaroFan71 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 02-04-2009, 07:32 PM
  3. Thud/knock/bump
    By UKXK189 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 07-18-2007, 10:39 PM
  4. thud noise when shifting.
    By johneboy71 in forum Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 08-20-2006, 04:48 PM
  5. thud shifting from 1st to second
    By tonyjnjz in forum Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 08-11-2006, 02:34 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •