Results 1 to 6 of 6

Temperature Gauge

This is a discussion on Temperature Gauge within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; The temperature gauge in my 1998 Z28 is going all the way up to max on the gauge (engine not ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    california
    Posts
    33

    Temperature Gauge

    The temperature gauge in my 1998 Z28 is going all the way up to max on the gauge (engine not even warmed up). It starts out with a normal rise but continues to max. I read the temp through a scanner and the temperature is normal. I heard that the temp sender supplies the computer and the gauge. If the computer is correct I would think the sender is good. Bad gauge? Any thoughts on this would be appreciated.

  2. #2
    2004 HEAD/CAM CTS-V 9t8z28's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    doylestown, Pa
    Posts
    6,818

    SILVER
    2004 CTS-V

    Did you recently put fluid in?

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    I'd look at the wires/connector at the ECT sensor first. Fairly cheap and easy to replace the sensor, make sure you get one for a '98.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    california
    Posts
    33

    temperature gauge

    I did just drain and add fluids. I thought that was the answer (air pocket) but I let it run for several days thinking it would burp out. I take a good look at connectors and wires.

  5. #5
    Slow'er'Ass Mr. Luos's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Thornton, CO
    Posts
    23,785

    Red Tint Jewelcoat
    2008 Trailblazer SS

    Quote Originally Posted by steve01 View Post
    The temperature gauge in my 1998 Z28 is going all the way up to max on the gauge (engine not even warmed up). It starts out with a normal rise but continues to max. I read the temp through a scanner and the temperature is normal. I heard that the temp sender supplies the computer and the gauge. If the computer is correct I would think the sender is good. Bad gauge? Any thoughts on this would be appreciated.
    I am kinda confused.
    It starts out with a normal rise? That would mean the motor is warming up normal right?
    But you said it isn't warmed up....


    1998's were one of the few LS1 F-Body's with a fairly accurate stock temp. gauge. I can't say if it is sender or gauge. Dealer maybe? Or local LS1 tuning shop that can plug in some tuning software and read the temp the ECU sees.

  6. #6
    Senior Member Danger731's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Indy
    Posts
    6,712
    Damn I remember my 98 with a real guage ! ok im done

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •