Results 1 to 6 of 6

Suspected electrical problem causing engine stall

This is a discussion on Suspected electrical problem causing engine stall within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; After sitting for a week in the rain, I started the car in the driveway to keep the battery fresh. ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    NH
    Age
    34
    Posts
    73

    Red
    2000 SS

    Suspected electrical problem causing engine stall

    After sitting for a week in the rain, I started the car in the driveway to keep the battery fresh. After it warmed up it stalled. It started right up when I went back out but the idle was a little rough and I could hear a steady ticking noise through the speakers. The lights would also dim with each ticking noise. After 10-20 seconds of this the car abruptly stalled once again.

    Figuring something got wet, I took it out for a cruise hoping to make the problem go away. The car runs perfect anywhere above idle but as soon as I stop (in gear or in neutral) it idles roughly with the ticking noise through the speakers and dies shortly thereafter. The car always starts right back up with no problem and it does not seem to do this until it is warmed up.

    The battery connections/wires look fine to me and I am not throwing any codes.

    Any help would be greatly appreciated.

  2. #2
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    Sounds like a weak ground some where. Usually thats what causes the noise though the speakers. Other then that there really isn't much more to suggest.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    NH
    Age
    34
    Posts
    73

    Red
    2000 SS

    Yea thats about all I could think of at this point. It just seems unlikely to me since the problem started happening while the car sat in my driveway. I will probably re-do my battery grounds first.

    Anyone think this could be a spark plug wire / coil pack problem? It crossed my mind but I figured I would have gotten a misfire code or something like that.

  4. #4
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    It definitely wouldn't hurt to check those wires. Is it an audible tick under the hood or are you hearing the tick through the speakers? Check your cables really well to make sure none are corroded also.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    NH
    Age
    34
    Posts
    73

    Red
    2000 SS

    I can hear it through all of the speakers in the car. When I hear each tick I can feel the engine kick a little. I think I can hear it under the hood as well but the car would stall on me before I could pin point the location of the sound. Hopefully somebody will be around tomorrow to help me keep the car running while I take a closer look under the hood.

  6. #6
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    Quote Originally Posted by Wikid NaSSty View Post
    I can hear it through all of the speakers in the car. When I hear each tick I can feel the engine kick a little. I think I can hear it under the hood as well but the car would stall on me before I could pin point the location of the sound. Hopefully somebody will be around tomorrow to help me keep the car running while I take a closer look under the hood.
    that really sounds to me like a wire issue......I've been wrong before but I'd check those wires real good. How many miles are on the wires?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. suspected vats problem
    By 37ute in forum General Help
    Replies: 16
    Last Post: 05-19-2015, 07:39 PM
  2. Help: Weird Engine/Electrical Problem
    By Shudson105 in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 06-05-2012, 03:34 PM
  3. Electrical Problem NEED HELP!!
    By camarostripes96 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 3
    Last Post: 04-25-2008, 04:55 PM
  4. abs or electrical problem?
    By mobileone in forum Corvette
    Replies: 0
    Last Post: 06-26-2007, 12:05 PM
  5. Electrical/charging problem problem
    By jchcomputers in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 02-23-2007, 06:59 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •