Results 1 to 5 of 5

Strange Problem

This is a discussion on Strange Problem within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Recently, my car stopped responding to to the remote entry...sometimes. When it fails to respond the radio displays LOC and ...

  1. #1
    Junior Member jbwhite's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Charlotte, NC
    Posts
    11

    Black
    2000 Camaro SS

    Strange Problem

    Recently, my car stopped responding to to the remote entry...sometimes. When it fails to respond the radio displays LOC and the ignition doesn't turn the engine over, it makes no noise at all. Repeated attempts will start the car, but while driving sometimes the gauges go crazy. The idiot lights all come on, the needles peg and the car runs poorly. Shutting the car off and restarting often corrects the problem and things work fine. When the remote entry works and the car starts, I can drive it but when I shut it off the needles all peg (in fact the fuel gauge jumps the barrier on the right) and the power locks won't work. The radio displays LOC. After repeated turns of the ignition key it will start. I am totally lost. Any ideas?

  2. #2
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Any corrosion on the battery cables? Poor connections? Bad grounds? If none of these apply, my guess is that your Body Control Module (BCM) is having issues. It's a black box up under the dash somewhere and it is known to have issues. Fortunately, it is a semi-easy fix that simply requires its removal and resoldering a few of the connections.

  3. #3
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    BCM is located up under the passenger side under dash kick panel..

    Between the blower motor and the glove box bucket..

    I suspect it's a combo of both BCM and VATS.. imho

  4. #4
    Electrical Engineer KMdef9's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    North of the Motorcity
    Posts
    2,611

    Custom Swirly Black
    2001 WS6 M6

    Quote Originally Posted by Smittro View Post
    BCM is located up under the passenger side under dash kick panel..

    Between the blower motor and the glove box bucket..

    I suspect it's a combo of both BCM and VATS.. imho
    I agree with BCM, too many things going on for it to be anything other than a control module.

    Is it the stock keyless or and aftermarket?

  5. #5
    Junior Member jbwhite's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Charlotte, NC
    Posts
    11

    Black
    2000 Camaro SS

    The battery connections are are clean and free of corrosion. The grounds (if I found them all) look okay. Definitely will give the BCM a look see. Appreciate the feedback.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. strange new problem
    By Faught in forum General Help
    Replies: 25
    Last Post: 06-28-2011, 07:03 PM
  2. strange problem
    By grouch0jr in forum Showcar and Detailing
    Replies: 15
    Last Post: 07-25-2009, 05:50 PM
  3. strange problem
    By 6sw00 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 04-25-2008, 07:12 AM
  4. Strange problem
    By Stricken1 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 41
    Last Post: 02-11-2008, 09:52 AM
  5. Strange problem with 98 Z28
    By CandyRedZ28 in forum General Help
    Replies: 9
    Last Post: 06-08-2007, 04:18 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •