Results 1 to 9 of 9

strange electrical problem

This is a discussion on strange electrical problem within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; i got an 01 ws6.. i just replaced the starter last week.. i went to drive for the first time ...

  1. #1
    Junior Member MCCs WS6's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Chicago(Bridgeport)
    Age
    37
    Posts
    54

    Black
    01 T/A WS6

    strange electrical problem

    i got an 01 ws6.. i just replaced the starter last week.. i went to drive for the first time today.. started the car up.. it ran fine but i turned the headlights on.. the lights popped up and the car died.. tried to start with lights on and wouldnt start.. turn them off and it starts..if i turn on the fog lights the passenger side is dim and blinks when i turn on the turn signal.. anyone have any idea what could be goin on.. please help.. thanx

  2. #2
    old timer blue02Z's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Texas
    Age
    31
    Posts
    3,805

    Navy Blue Metallic
    2002 Z28

    did you hook da wires up right? sounds like your alternator is crappin out and not supporting the accesories like it should and taking the battery with it

  3. #3
    Junior Member MCCs WS6's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Chicago(Bridgeport)
    Age
    37
    Posts
    54

    Black
    01 T/A WS6

    yeah.. of course i hooked the wires up right.. could it be the alternator??

  4. #4
    Ebaaaaaaaaa Speedy_Gonzales's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Georgia
    Posts
    11,019

    Black
    2014 Camaro 1LS

    if you can take it by a autozone, advance........ have them test the battery/alternator

  5. #5
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    This more thena bad alt, there is something messed up in the wiring. Regarding the fog lights, does it physicly bink or just dim in time to the flashes. If one side is dim and the other isn't that tells me there is possiblity of a bad a ground and the fact that the car wont start with the head lights on again tells of some messed up wiring.

    Double check all the wiring. How long have you had the car? Was it fine before the starter replace ment? The more info the better.

  6. #6
    Junior Member MCCs WS6's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Chicago(Bridgeport)
    Age
    37
    Posts
    54

    Black
    01 T/A WS6

    ive had the car for a couple of years..just has happened since i replaced starter.. the passenger side lights are dim with fog lights.. the fog lights blink with the turn signals ..

  7. #7
    Junior Member MCCs WS6's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Chicago(Bridgeport)
    Age
    37
    Posts
    54

    Black
    01 T/A WS6

    i wonder if i pinched some wires when i replaced the starter.. ive got no blown fuses

  8. #8
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    That would be a good start if the fogs blink and everything in the passenger side is funny, yea something got damaged.

  9. #9
    Junior Member MCCs WS6's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Chicago(Bridgeport)
    Age
    37
    Posts
    54

    Black
    01 T/A WS6

    ill have to drop the starter and check it out

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: Strange Electrical Problem with Turn Signals
    By jcws6 in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 07-11-2011, 03:02 PM
  2. strange electrical bug
    By jimmi7769 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 3
    Last Post: 12-12-2010, 08:09 PM
  3. Strange Electrical Problem
    By jcws6 in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 11-08-2009, 07:18 PM
  4. Help: Strange electrical problem
    By GottaHaveLS1 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 1
    Last Post: 08-20-2009, 08:49 AM
  5. Help: Strange electrical problem
    By GottaHaveLS1 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 3
    Last Post: 08-13-2009, 10:00 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •