Results 1 to 8 of 8

Starting up

This is a discussion on Starting up within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; So i just got back from my deployment and my wife has keep my car running but she did let ...

  1. #1
    Junior Member VinnieV02TA's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Camp Pendleton, CA
    Posts
    17

    Pewter
    2002 Trans Am

    Starting up

    So i just got back from my deployment and my wife has keep my car running but she did let it die a few times. Well the last few days my car has been acting up, i go to start it and it will start just fine and i go down the road get out and come back two minutes later and it will turn over but will not start. The battery seems fine it turns over strong. I let it sit for a few minutes and do it again and it starts up like nothing was ever wrong. Any idea what this could be? Spark plugs? Coils?

  2. #2
    Senior Member Tyler_LS1's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Canby, Oregon
    Age
    29
    Posts
    2,121

    Pewter
    1999 Camaro SS-M6 #1775

    Sounds like a fuel issue to me
    1999 Camaro SS/ Pewter/ #1775 - LS1 6-speed - Predator 3 Custom Tune - Pro 5.0 - LS7 Clutch - 3.90's - Koni's - Strano Springs and Sway Bars - SFC's - Full UMI Chassis and Suspension - LS6 Intake PnP TB - ARH LT's and Kitty Ran Away - Magnaflow.

    12.6 at 112

    http://www.fquick.com/Tyler_LS1

  3. #3
    Member sjgreen6's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Jefferson City, MO
    Posts
    476

    Navy Blue
    2002 Trans Am WS6 Conv

    Start by checking the simple stuff. Did you put stabilizer in your gas? If not it could be going bad, get a full tank of fresh and some injector cleaner. Check and clean the air cleaner and MAF screen. Pull the plugs and replace. It is likely that if she started it and let it run a few times the plugs are fouled with carbon since it probably didn't get up to operating temperature at the heads.

  4. #4
    Junior Member VinnieV02TA's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Camp Pendleton, CA
    Posts
    17

    Pewter
    2002 Trans Am

    Okay i will try all of that i have alot of mods for the car and plugs are one of the things i have bought o i am hoping thst that will take care of the problem

  5. #5
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    I will suggested to start with a full tank of fresh gas. Replace your fuel filter if you haven't yet. It sounds that it could be fuel related. You can also get a fuel pressure gauge and hook it up when the car won't start to see if you are getting the corect fuel pressure. I believe is between 55 -60 psi. I'm sure someone else can correct me in the fuel pressure if im wrong.

  6. #6
    Junior Member VinnieV02TA's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Camp Pendleton, CA
    Posts
    17

    Pewter
    2002 Trans Am

    okay thank yo ui will check that out too

  7. #7
    Senior Member Tyler_LS1's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Canby, Oregon
    Age
    29
    Posts
    2,121

    Pewter
    1999 Camaro SS-M6 #1775

    Ya the fuel filter is a cheap easy fix, I would start there first

  8. #8
    Junior Member black2kSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    cheektowaga, ny
    Posts
    96

    black
    2000 camaro ss

    if the car sat for a while its poss the filter rusted on the inside and is partially plugged. rare but still one of the poss.
    by the way welcome home and i too can't wait to get home from my deployment to play with the car i bought on leave.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ss starting to age
    By slimss in forum Camaro / SS
    Replies: 63
    Last Post: 01-31-2013, 01:32 PM
  2. Question: Starting
    By travis20 in forum Internal Engine
    Replies: 1
    Last Post: 12-28-2011, 12:41 AM
  3. Starting over
    By B4C Camaro in forum New Member Introductions
    Replies: 0
    Last Post: 06-17-2009, 09:30 PM
  4. Not Starting?
    By BlueMagicSS in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 10-17-2008, 05:09 AM
  5. Starting over New
    By BULLET_WS6 in forum Internal Engine
    Replies: 9
    Last Post: 04-19-2008, 08:44 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •