Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 25 of 25

Starting problem

This is a discussion on Starting problem within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; mine does the EXACT same thing, on occation when l turn the key to make the dash lights come on, ...

  1. #21
    Senior Member justinmc978's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    college station, tx
    Posts
    2,564

    sold: 1999 firebird
    1998 Trans Am

    mine does the EXACT same thing, on occation when l turn the key to make the dash lights come on, the security light will be blinking. on the first start it wont fire, then the security light will go off or be solid(not blink) and the car will start without hesitation, it has to do with the VATS system on mine. its too difficult to fix and it wouldnt be worth the trouble

  2. #22
    I see Yello and I like it 02cetransam's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,066

    yellow
    02 Collector Trans Am

    subscribed! My car does the same thing as well. I always starts first shot in the morning. Then its hit or miss throughout the day but always starts on the second shot.

  3. #23
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Six Mile, SC
    Posts
    15

    Pewter
    2002 Pontiac Trans Am

    Quote Originally Posted by justinmc978 View Post
    mine does the EXACT same thing, on occation when l turn the key to make the dash lights come on, the security light will be blinking. on the first start it wont fire, then the security light will go off or be solid(not blink) and the car will start without hesitation, it has to do with the VATS system on mine. its too difficult to fix and it wouldnt be worth the trouble
    Yeah I tried the same just to be sure, and whether my security light was on or off it did the same thing.

    Just to give an update, the dealership is going ahead and replacing the whole thing, fuel pump and regulator and all, on Friday morning. I'm thinking it will be the end of the problem, but I will let you all know.

    And I know all about keeping the 1/4 tank in the gas tank, I've done that in all my vehicles, including my former 97 Firebird and 95 Z28

  4. #24
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Six Mile, SC
    Posts
    15

    Pewter
    2002 Pontiac Trans Am

    And the final update...problem is solved. Fuel pump and regulator were replaced...they said it is all part of the same assembly in that car...whether that's true or not I have no idea, nor do I really care because it was no money out of my pocket, lol.

  5. #25
    about tree fiddy Shammer's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Mansfield, Texas
    Posts
    155

    Pewter
    2001 M6

    Well I will be replacing mine too to see if that fixes mine thanks for the update

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Question: starting problem
    By Faught in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 10-07-2010, 12:13 PM
  2. Starting problem.
    By Hawk01Eye in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 04-11-2010, 08:03 PM
  3. HELP! starting problem
    By WS-6 in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 04-26-2008, 06:05 AM
  4. Starting Problem !!!!
    By ROLLIN1200 in forum GM Trucks
    Replies: 5
    Last Post: 09-21-2007, 06:06 PM
  5. need help with starting problem
    By tds1213 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 06-20-2007, 07:46 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •